AcasăPoliticaCandidează Firea la prezidențiale? Ce răspuns a dat unei întrebări-cheie! ”Eu am...

Candidează Firea la prezidențiale? Ce răspuns a dat unei întrebări-cheie! ”Eu am avut această problemă și la Primărie”

Candidează Firea la prezidențiale? Ce răspuns a dat unei întrebări-cheie! ”Eu am avut această problemă și la Primărie” (foto: Facebook)

Deși a mai rămas ceva vreme până când vor avea loc următoarele alegeri pentru prima funcție în stat, subiectul prezidențiabililor revine, din când în când, în atenția opiniei publice.

După ce a fost prima femeie care a condus Primăria Capitalei, social-democrata Gabriela Firea a fost întrebată, cu subiect și predicat, într-o emisiune difuzată marți seară, la Kanal D, dacă vrea să fie prima femeie președinte al României.

Iar actualul senator PSD a dat de înțeles că încă e devreme pentru planuri și discuții despre candidaturi în cursa pentru Cotroceni, pentru 2024.

”Vreau să fiu sănătoasă, fericită cu familia mea, vreau să le fie mai bine românilor, iar ce se va întâmpla peste trei ani și ceva, doar Dumnezeu știe. Eu zâmbesc de multe ori când văd atât de multă energie care se revarsă, privind viitorii candidați la prezidențiale, pentru că viața politică ne-a arătat că nimic din ceea ce este pregătit cu mulți ani înainte nu se potrivește cu ce se va întâmpla, de fapt, înaintea examenului electoral.

Sunt absolut convinsă că vor fi anumite modificări și schimbări în politica românească și că cei care acum cred că s-a dat startul deja pentru pre- și campania electorală prezidențială, se înșală”, a declarat Firea.

A amintit de Viorica Dăncilă

Prim-vicepreşedintele PSD a adus, totodată, în discuție situații cu care s-ar fi confruntat fostul premier Viorica Dăncilă, ex-candidat al formațiunii social-democrate, pe care o și conducea la acea vreme, la scrutinul prezidențial din toamna anului 2019.

”De ce am negat de fiecare dată faptul că aș dori să candidez la prezidențiale? Pentru simplul motiv că sunt destul de dezamăgită. În primul rând, despre și în legătură cu rolul femeii în politică. Știți foarte bine că în cazul Vioricăi Dăncilă i s-a reproșat și faptul că este femeie, nu doar alte aspecte – politice sau de pregătire profesională. Și atunci nu știu cât de pregătită este societatea românească să accepte faptul că o femeie este potrivită și pentru cea mai înaltă funcție în țară”, a mai spus Firea.

De altfel, social-democrata a făcut trimitere și la anumite critici cu care s-ar fi confruntat în durata mandatului său de primar general al Capitalei, puse pe seama faptului că e femeie. ”Eu am avut această problemă și la Primărie, pentru că oricât de multe aș fi făcut, de multe ori doar pentru că sunt femeie, eram mult mai aspru criticată și jignită față de un bărbat, care ar fi făcut, să spunem, aceleași lucruri”, a conchis Firea.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger