AcasăPoliticaCandidatura lui Cîțu, în pericol! Greii din PNL întorc armele?

Candidatura lui Cîțu, în pericol! Greii din PNL întorc armele?

florin cituCandidatura lui Cîțu, în pericol! Greii din PNL întorc armele?

Atragerea liderilor din teritoriu în echipa premierului, pas cu pas, este doar una dintre părţile vizibile ale campaniei interne ale echipei Cîţu, spun analiștii politici. În spatele uşilor închise, liderii din echipa lui Florin Cîţu încep să tragă semnale de alarmă în ceea ce priveşte atitudinea premierului față de colegii săi de partid.

Pentru a câștiga șefia partidului, Florin Cîțu a încercat să se înconjoare de greii liberali, lideri cu experiență politică cu mai multe bătălii electorale la activ. Dar între premier și echipa sa de susținători au apărut în ultimele zile tensiuni, o situație generată de atitudinea pe care acesta o are faţă de colegii săi din conducerea partidului, dar şi faţă de primari.

Potrivit unor surse politice, printre cei care se simt deranjaţi de modul în care Florin Cîţu a început să se poarte se află Gheorghe Flutur, Vasile Blaga dar şi Ilie Bolojan. Premierul a reușit să îi supere greii liberali, care trebuie să îi ofere votul la Congresul din 25 septembrie.

Liderii liberali, supărați pe Cîțu

Surse politice, citate de Adevărul, spun că liderul PNL Suceava i-ar fi transmis premierului să se consulte cu liderii de la Bucureşti în deciziile pe care le ia şi în pregătirea strategiei pentru Congres, mai ales că acesta i-a ignorat în ultimele săptămâni, în timp ce Blaga s-ar fi arătat deranjat de faptul că premierul nu i-a onorat invitaţia la petrecerea de ziua sa.

Comportamentul lui Cîţu şi atitudinea sa l-ar putea face să piardă și susţinerea PNL Bihor, cea mai mare organizaţie ca număr de delegaţi, Ilie Bolojan fiind până de curând la un pas să susţină candidatura premierului. Însă replicile lui Cîţu referitoare la administraţia locală şi modul raportarea la primari ca la instrumente de aducere a voturilor a dus la îndepărtarea lui Bolojan.

Rareș Bogdan salvează aparențele

​Europarlamentarul Rareş Bogdan, susţinător al lui Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL, se declară tulburat de cele ce se întâmplă în interiorul campaniei. El a adăugat că unul dintre motivele pentru care şi el, dar şi alţi lideri locali ai PNL îl susţin pe Florin Cîţu este acela că în ultimele trei decenii preşedinţii partidului au demisionat atunci când PNL a pierdut alegerile.

„Îl susţinem pe Florin Cîţu (…) pentru o chestiune extrem de simplă: 30 de ani preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci când a pierdut alegerile, a demisionat. Este prima dată în 30 de ani când preşedintele partidului nu a plecat frumos de la conducerea partidului, cum a făcut şi Crin Antonescu, cum a făcut şi Valeriu Stoica, cum au făcut şi o mulţime de alţi preşedinţi ai PNL de-a lungul timpului. Asta-i tot. Şi Theodor Stolojan, şi Alina Gorghiu, şi Vasile Blaga… ”, a afirmat Rareş Bogddan la România TV.

author avatar
Andreea Vlad
1.384 afisari

5 COMENTARII

  1. Se spune că usr-minus vrea capul lui Cîțu pentru eșecul campaniei de guvernare. Românii vor capul celor din usr-minus! Curând! Rareș, dacă ai gândi cu mintea ta, asa cum o faci în mare parte din timp, ti-ai da seama că PNL nu are absolut nicio sansă cu acest mititel Cîțu. Argumentele sunt multe. Eu vă propun, pentru binele PNL să îl lăsați pe Orban asa cum este el, cu bune sau cu mai puțin bune să fie liderul PNL. Căci oricum urmașii Brătienilor nu prea mai există printre voi. Voi sunteți urmașii PDL întâi de toate. Si riscati să vă transformati în userişti vanduti altora. Tu Rareș, nu mai ține atât isonul lui Cîțu, pentru că oricum partidul vostru a pornit la vale si este fără oprire. Voi chiar nu vă învățați minte? Chiar nu ați înțeles nimic din politică? Un partid ca PNL să aibă lider pe Cîțu si un premier tot Cîțu? Serios? El este indicat ca urmaş al Brătienilor? Crede-mă, ar râde si curcile dacă ar putea. Voi nu vedeți cum ați făcut din partidul ăsta un circ? Credeți că oamenii nu văd absolut tot ce faceți cu cetățenii si cu țara. Credeți că vom sta si doar vom privi la voi? Rareș, mai bine te făceai tot jurnalist! Îți venea ca o haină. Serios!

  2. Era vorba de campania de vaccinare, eu cu gândul tot la guvernare. Guvernare care nu este guvernare, ci subjugarea poporului român unei alianțe formată dintr-un amestec de persoane care nu au pregătire nici politică si nici de specialitate pentru ministerele respective. Acesta este motivul pentru care Barna a avut acea pornire de student care a stat 6-7 ore in tren, din acelasi motiv n-a reactionat Drulă asa cum ar fi trebuit si acesta este motivul pentru care acel director de la CFR a avut reacții atât de aberante si cu tupeu caracteristic uniunii din care toți fac parte. Pălăriile vă sunt prea mari! Nu aveți ce căuta acolo, nici voi si nici ceilalți. Sunteți prea mici pentru un război atât de mare. Iar războiul va fi cu poporul român cât de curând.

  3. Asistam la acest partid – PNL – cum se prostitueaza zilnic in fata tarii
    Astia atata pot
    Vand tara orbeste, si ne mint

  4. Atentiune atentiune atentiune atentiune se intorc armele pe 23 ca toata lumea. Fota sa nu intoarca ca o are intoarsa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger