AcasăPoliticaCând vom afla măsurile care vor intra în vigoare de la 1...

Când vom afla măsurile care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Ce a anunțat Florin Cîțu despre campania de vaccinare – VIDEO

În ziua în care mai mulți membri ai Cabinetului pe care îl conduce au ieșit în stradă, în Capitală și în țară, în ideea de a promova campania de vaccinare împotriva COVID-19, Florin Cîțu a mers la rândul său pe teren și anume la Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan București.

De unde a făcut declarații cu privire la campania de vaccinare antiCOVID și la măsurile ce se doresc a fi luate în perioada următoare, știut fiind faptul că de la 1 iunie sunt așteptate noi relaxări ale restricțiilor impuse în lupta cu noul coronavirus. ”Până cum arată foarte bine. Am văzut câteva dintre acţiunile colegilor mei din Guvern şi arată foarte bine. Trebuie să accelerăm campania de vaccinare.

Astăzi avem un progres, am eliminat obligativitatea portului măştii în spaţiul public sau în spaţii deschise, în zone neaglomerate, tocmai pentru că am avut o campanie de vaccinare care a mers foarte bine, o campanie de vaccinare care s-a văzut într-o rată de pozitivare în scădere şi de aceea am luat aceste măsuri. Avem multe măsuri de luat în perioada următoare, toate depind de campania de vaccinare. Cu cât accelerăm campania de vaccinare – e singura soluţie de a scăpa de pandemie – cu atât putem să luăm aceste măsuri mai repede”, a precizat Florin Cîţu.

Premier: Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile care vor intra de la 1 iunie

Totodată, premierul a prefațat un anunț important, ce urmează a fi făcut chiar săptămâna ce vine. Vizează măsurile ce se vor aplica de la începutul lui iunie, prima lună de vară calendaristică.

”Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile care vor intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date şi le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar deja hotărârea CNSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă-n.n) aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem. Dacă avem elemente care să ne permită să venim şi cu alte relaxări, le vom face. (…) Nu vom renunţa la nimic. Pornim de acolo şi eu mă uit doar la partea mai bună, ce să mai adăugăm la hotărârea CNSU, nu să mai scoatem de acolo. România merge într-o direcţie şi nu se mai poate întoarce”, a spus Cîţu.