AcasăPoliticaCând va pleca definitiv Orban din PNL: „Un timp rezonabil de...”

Când va pleca definitiv Orban din PNL: „Un timp rezonabil de…”

Ludovic OrbanCând va pleca definitiv Orban din PNL: „Un timp rezonabil de...”

Se rupe PNL! Numeroși parlamentari liberali s-au dezafiliat de PNL în ultima săptămână pentru a-l urma pe Ludovic Orban. Fostul președinte PNL este mai mult ca sigur că va înființa un nou partid dacă Partidul Național Liberal nu se va rupe de Klaus Iohannis și nu va organiza noi alegeri interne.

Ludovic Orban este hotărât să plece din PNL și să își facă alt partid dacă nu se îndeplinesc condițiile pe care le-a pus.

„Pentru a rămâne în PNL și pentru a mă întoarce în grupul parlamentar PNL trebuie îndeplinite câteva condiții:

– Conducerea ruptă de realitate din cauza unor nori de prafuri trebuie să se ducă acasă.

– Deputații PNL să renunțe la golf, eu personal nu vreau să joc golf.

– PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni.”, spunea Ludovic Orban în urmă cu câteva zile, făcând aluzie la președintele Klaus Iohannis.

Orban își face partid nou

Acesta oferă PNL „un timp rezonabil, 2-3 săptămâni maxim”, după care va face un nou partid și se va despărți de liberali, potrivit Realitatea Plus.

Orban consideră că „brandul” PNL „este într-un mare pericol”, arătând că partidul a scăzut de la o intenţie de vot de 27% PNL şi este „prăbuşit”. „Se îmbată cu apă rece cine îşi imaginează că avem mai mult de 15%”, susţine Orban.

Fostul preşedinte a reclamat de asemenea că, după dezafilierea sa de la grupul parlamentar al partidului, cei care l-au susţinut din teritoriu au fost fie daţi afară din partid, fie schimbaţi din funcţiile publice pe care le deţineau.

author avatar
Andreea Vlad