AcasăPoliticaCând va începe, până la urmă, școala. Orban, anunț de ultima oră...

Când va începe, până la urmă, școala. Orban, anunț de ultima oră și despre alegeri: Ideea PSD, ”ridicolă”

Orban a identificat problema - Nu alegerile au crescut riscul de infectare, ci petrecerile de după: ”Se şi vede”

Aflat duminică în Bistrița Năsăud, șeful Guvernului a susținut pe un ton apăsat că data începerii școlilor și cea a alegerilor locale rămân neschimbate.

”Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Deci școala va începe la 14 septembrie. Și alegerile se vor ține la 27 septembrie”, a declarat premierul Orban, în urmă cu scurtă vreme, răspunzând unei întrebări primite de la presă, pe fondul declarațiilor pe care le făcuse recent pe acest subiect liderul PSD.

Ideea PSD, ”ridicolă”

Ludovic Orban a pus accent pe faptul că data de 27 septembrie a fost stabilită prin lege în Parlament și nu la nivel de Executiv. ”Este ridicolă această idee exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca şi moţiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Și așa s-a prelungit mandatul aleșilor locali. Alegerile au fost o dată amânate. (…) Data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de guvern, ci a fost fixată prin lege în Parlament (…) deja campania este în curs. Este fundamental pentru comunităţile locale să aibă în capul trebii reprezentanţi legitimi”, a completat Ludovic Orban.

Mai mult, premierul liberal a mai punctat că, de fapt, social-democrații s-ar teme de alegeri. ”Sigur că le e frică la pesedişti de alegeri (…) şi e normal să le fie frică de alegeri pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD-ul”, a mai susținut premierul.

Ce spusese Marcel Ciolacu

Social-democratul aflat în fotoliul de președinte al Camerei Deputaților comentase, la rândul său, pe marginea unei declarații a premierului. ”Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accelerat”, a susținut Ciolacu, sâmbătă, aflat la Suceava. Și înainte de a aduce în discuție faptul că, dacă se va ajunge la o amânare a prezenței fizice a copiilor la clase până la 1 octombrie, va convoca discuții la nivelul Legislativului. ”Cred că în Parlament ar trebui o discuție serioasă dacă nu amânăm și alegerile locale. (…) Dacă amână școlile, eu nu mai accept de la Orban (…) dubla măsură. (…) Eu voi provoca, ca și președinte al Camerei (Deputaților-n.r.), o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, i-a transmis Ciolacu premierului Orban.

Totul, după ce recent șeful Guvernului declara că, cu referire la varianta ca elevii să studieze online în primele două săptămâni ale noului an școlar, au existat discuții, doar că nu s-a luat o și o hotărâre în această privință. „Sigur că au fost discuții tema asta. Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici din zona epidemiologi infecționiști, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, (…) o mare parte dintre cei infectați au spus că au fost în concediu. (…) Încă nu s-a luat o decizie în acest sens. În mod evident, vom anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate”, a susținut Ludovic Orban, vineri, în fața jurnaliștilor.

148 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger