AcasăPoliticaCând va fi gata Autostrada Moldova / Ce pune la cale Ciolacu,...

Când va fi gata Autostrada Moldova / Ce pune la cale Ciolacu, viitorul premier – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Se apropie tot mai mult momentul în care se va produce rotativa guvernamentală. Președintele PSD se declară convins că acest lucru se va întâmpla până la data de 1 iunie.

„Nu avem o dată fixă, sunt ferm convins că se va face această rotaţie până în 1 iunie. E o decizie politică”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, luni seară, întrebat care este data când va deveni premierul României.

Cât despre actualul premier, Nicolae Ciucă, șeful PSD a spus că nu a luat încă o hotărâre dacă va rămâne în viitorul guvern, dar că se așteaptă ca Ciucă să decidă împreună cu partidul pe care-l conduce.

Nu a luat o decizie, presupun că o va lua împreună cu PNL. Nu e corect să vorbim de schimbări de anumiţi miniştri cu o lună înainte, fiindcă nu mai funcţionează ministerul. În primul rând, tot guvernul va cădea, va fi un guvern nou.

Eu aştept o discuţie în primul rând cu primul-ministru pentru că este primul îndreptăţit să facem împreună o evaluare a noastră. Am şi eu evaluarea mea cu echipele de lucru de la partid. Nu mai luăm decizii pe genunche. PSD a depăşit acea…”, a punctat Marcel Ciolacu.

L-ar vrea pe Tudose în Executiv

Totodată, Ciolacu a subliniat că în Executivul pe care-l va conduce și-ar dori să se regăsească fostul premier PSD Mihai Tudose.

„Mi l-aş dori pe Mihai Tudose, vom vedea (pe ce post), vom avea o discuţie. Mihai Tudose ştie întregul tablou din Guvernul României, a fost prim-ministru”, a spus liderul social-democraților.

L-a lăudat pe Grindeanu: Unul dintre cei mai performanţi miniştri ai actualului guvern

Mai mult, Ciolacu a lăudat activitatea lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor din Guvernul Ciucă.

„Şi domnul Sorin Grindeanu nu a avut nicio reţinere, chiar dacă a fost premier, să meargă ministru al Transporturilor, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai performanţi miniştri ai actualului guvern şi mi-aş dori să găsesc…”, a declarat Ciolacu.

Anunțul despre Autostrada Moldovei

Pe de altă parte, liderul PSD a anunțat că Autostrada Moldovei ar putea fi gata anul viitor.
„Va exista Autostrada Moldovei”, a declarat Ciolacu. „Eu sper că până la sfârșitul anului 2024”, a spus Ciolacu. „Toată? Suntem în 2023”, a fost întrebat șeful PSD.

„Eu am mers, cu domnul Grindeanu, la fiecare lot în parte. Vedem cum decurg lucrările. (…) Există aceste premise”, a spus Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger