AcasăPoliticaCând se va anunța, într-un final, cu cât vor crește pensiile. Ce...

Când se va anunța, într-un final, cu cât vor crește pensiile. Ce spune Ciolacu – VIDEO

marcel ciolacuScandal în coaliție: Rotativa guvernamentală, amânată! Marcel Ciolacu nu va prelua funcția de premier în luna mai

Deja au trecut mai multe luni de când seniorii României tot stau cu ochii pe declarațiile miniștrilor și ai reprezentanților coaliției de guvernare, pentru a afla ce mai anunță cu privire la mult-așteptata creștere a pensiilor. În tot acest timp, pensionarii cu venituri mici caută să se descurce cum pot pentru a face față scumpirilor la utilități și la alimente.

Săptămâna viitoare ar urma să se anunțe decizia cu privire la creșterea pensiilor. Cel puțin asta s-a înțeles din ce a declarat liderul PSD, joi seară, la Drobeta-Turnu Severin.

Ciolacu a dat de veste că va face, săptămâna viitoare, împreună cu premierul Ciucă și cu liderul UDMR, vicepremier în actualul Executiv, un anunț exact cu privire la această chestiune. Între timp, șeful PSD a susținut că nu poate fi de acord ca în acest moment să se mărească pensiile la toată lumea cu 15%.

Ciolacu: Se va mări categoric la toată lumea la fel punctul de pensie

„Împreună cu ministrul de finanţe şi cu domnul prim-ministru – şi aseară am avut o discuţie cu domnul prim-ministru destul de lungă pe (…) construcţia bugetului pe anul viitor. Avem o anvelopă pentru o mărire de 15%. Repet: eu nu pot fi de acord ca în acest moment să se mărească la toată lumea cu 15%. Se va mări categoric la toată lumea la fel punctul de pensie: nu ştiu dacă va fi 6, dacă va fi 12. Cert (este) că trebuie să oprim anumite sume pe care să le direcţionăm categoriilor defavorizate, pentru că (…) aşa se face în orice economie. (…) Mai mult ca sigur săptămâna viitoare, împreună cu domnul prim-ministru şi cu domnul Kelemen Hunor, vom veni şi vom anunţa cu exactitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă, după participarea la Conferința județeană de alegeri a Organizației PSD Mehedinți.

Scenarii de lucru

Ciolacu a mai menționat că, la momentul de față, atât PSD-ul, cât și PNL-ul au scenarii de lucru. Și că se va lua o decizie, după ce se vor așeza la masa discuțiilor.

„Sunt scenarii de lucru. Mă bucur că şi PNL are scenarii de lucru. Şi noi avem scenariile noastre de lucru. (…) Cu certitudine anvelopa nominală va fi cât să cuprindă o mărire la toată lumea de 15% la pensii. Iertaţi-mă, nu pot să fiu de acord să măresc la fel pensia de 1.200 de lei cu o pensie specială de peste 20.000 (de lei). Nu pot să fiu de acord ca unul să ia 180 lei şi altcineva să ia, în aceste momente, 2.000 de lei. Este total incorect”, a mai declarat președintele Camerei Deputaților și, totodată, numărul 1 în cadrul PSD-ului.

304 afisari

7 COMENTARII

  1. Tilharilor,pensionarii nu sint cerșetori!
    Politicienii români și-au bătut joc de țară pe care au impins-o in blocaj.De ce a fost nevoie că ei sa -si creeze pensii speciale astronomice că acum să nu mărească pensiile contributive din cauza acestora?Parlamentari,respectați legile țării!

    • Ce fin își bat pl derbedei ăștia de bătrâni, pnl și psd aceiași mizerie și, bagabonteala, iar peste toate veghează impostorul și trădătorul de neam si țară Werner

  2. Bai Ciolacule, bah Dancila II bah in piz da ma-tii tu crezi ca mai prostesti pe cineva? Date-n p ula mea cu firmiturile tale. Sunt unii de au muncit 50 de ani si au 1000 lei pensie si-s altii care au muncit 20 de ani, s-au pensionat la 40 de ani si incaseaza 6000 lei/luna. Mortii ma-tii de talhar.

  3. Ciolacule,mana in mana cu Cocotatul.El s-a asigurat ca nu va fi suspendat,tu sa stai linistit cu Dosarul ala bagat sub pres, de mare revolutionar la Buzau unde te uitai la televizor sa vezi cum decurge lovilutia.Cand e vorba sa tocati miliarde de Euro pe milioane de vaccinuri inutile,pe armament,submarine,avioane ruginite,izolete,masini de lux,deplasari fara rost doar ca sa va plmbati la fel ca Cocotatul in folosul Tarii desigur,inghite si cacofonia,’rea-ti ai dreacu,nu va mai coditi,nu mai faceti scenarii,identificati instantaneu ” sursa de finantare „.Nu uita,ca mor de foame Clotilde si primarul din Buzau care are nevoie de bani sa-si cumpere costum nou ca mai merge si el la nunti,ca tot omul…

  4. Suntem tara cu legea junglei în prim plan, adică legi speciale de acordare a pensiilor unor categorii profesionale influente aservite puterii care nu au contribuit la fondul de pensii, astfel nerespectându-se principiul de baza al pensiei cel al contributivitatii și alte legi speciale de salarizare pentru aceste categorii profesionale!!! Aceste legi speciale sunt date pe principiul junglei adică „cel ce deține puterea ia tot” și culmea puterea de la noi protejează aceste legi nedrepte, nesimțite, invocând un principiu mafiot, „câinele căruia-i dai sa mănânce nu te musca”!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger