AcasăPoliticaCând se redeschid, până la urmă, restaurantele? Orban a dat un răspuns

Când se redeschid, până la urmă, restaurantele? Orban a dat un răspuns

Măsurile de relaxare luate de autorități, după restricțiile impuse pe durata stării de urgență și a celei de alertă, prelungită în mai multe rânduri, tocmai pentru a le permite oficialilor să gestioneze problemele generate de noul coronavirus, nu au inclus redeschiderea restaurantelor.

Și, din câte se pare, o astfel de măsură nici nu va fi luată prea curând. Întrebat, luni dimineață, despre acest subiect, Ludovic Orban a făcut aluzie la faptul că înțelege prin ceea ce trec patronii de astfel de localuri. Care, de o perioadă însemnată de timp, nu pot primi clienții în interiorul restaurantelor, ci doar pe terase, în cazul în care și au astfel de spații.

”Atâta timp cât nu reuşim să înregistrăm un trend  în ceea ce priveşte numărul de infectări, nu putem adopta alte măsuri de relaxare. Înţeleg problemele pe care le au patronii de restaurante, îmi pare rău că a trebuit…”, a susținut Ludovic Orban.

Premierul a pus accent pe ideea de responsabilitate. ”Noi ştiţi că în planul de relaxare aveam prevăzut pentru data de 15 iulie data de deschidere, sigur, cu reguli stabilite pe care le-am şi convenit de comun acord în negocierile pe care le-am avut, data redeschiderii restaurantelor în spaţii închise. Nu s-a putut. Noi suntem responsabili şi ne dăm seama că nu putem să mai relaxăm o activitate unde există risc epidemiologic, unde posibilitatea respectării măsurilor de protecţie sanitară este mică şi, ca atare, se va amâna până reuşim să impunem un trend descendent numărului de persoane care sunt infectate”, a mai subliniat șeful Executivului.

Măsuri speciale pe litoral?

Întrebat, totodată, dacă se ia în calcul varianta impunerii unor măsuri speciale pe litoral, dată fiind aglomerația apărută în unele locuri, dar și constatările autorităților că nu se respectă peste tot cu strictețe regulile impuse în vederea limitării răspândirii noului coronavirus, premierul a reamintit că a cerut sporirea controalelor la malul mării.

”E greu să impui măsuri speciale. Ce am crescut, am crescut prezența instituțiilor de control în special, astfel încât să creștem efectivele prezente, pentru că este adevărat că pe litoral numărul de încălcări ale regulilor este mai mare decât în alte zone. Nu cred că este necesar un regim special. Singurul lucru la care ne-am gândit, a fost chestiunea cu ora 23:00. Nu nu am luat încă decizia pentru că am văzut, de exemplu, că în foarte multe cluburi au program până la ora 23:00, numai că încălcarea regulilor se produce până la ora 23:00”, a susținut Ludovic Orban.

229 afisari

1 COMENTARIU

  1. Am dat ordin sa se deschida imediat, am o sete de Liberal. O sa propun schimbarea sagetii liberale, cu o halba sau o damigeana. Voi schimba si Statutul Partidului, daca nu esti alcoolist sa nu poti aceede la functii de conducere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger