AcasăPoliticaCând se redeschid, până la urmă, restaurantele? Anunțul ministrului Economiei, înaintea ședinței...

Când se redeschid, până la urmă, restaurantele? Anunțul ministrului Economiei, înaintea ședinței de Guvern

În ajunul ședinței de Guvern în care urmează să se discute – după cum a dezvăluit deja Național – pe marginea unei noi prelungiri, cu 30 de zile, a stării de alertă în România, pe fondul creșterii cazurilor noi de coronavirus, ministrul Economiei a vorbit despre situația teraselor – deschise deja – și, respectiv, a restaurantelor – care așteaptă încă undă verde pentru a putea primi clienții.

Declarând că va susține prelungirea stării de alertă, Virgil Popescu a vorbit, în primă fază, despre programul teraselor. Totul, în contextul în care, recent, premierul spunea – vorbind despre cluburi și necesitatea respectării regulilor decise de autorități – că e posibil ca oficialii să se gândească dacă se va implementa și la noi varianta adoptată de alte state. Și anume închiderea cluburilor după ora 22-23. „Eu nu am o problemă din punct de vedere economic cu orarul teraselor, ci cu respectarea regulilor din terase. Dacă regulile se respectă, nu cred că este o problemă orarul teraselor”, a declarat ministrul Popescu, marți seara, la Digi 24.

Pesimist în privința redeschiderii restaurantelor

Deși au trecut, iată, alte două săptămâni de la 1 iulie, când erau așteptate măsuri de relaxare care să includă și redeschiderea restaurantelor în interior, mai ales că sezonul concediilor e în toi, iar românii merg în vacanță, este posibil ca și la 15 iulie să se amâne un astfel de pas. „Am avut întâlniri cu industria HoReCa, am pus la punct la punct inclusiv regulile care ar trebui să fie luate în considerare pentru deschiderea restaurantelor în interior. Le avem pregătite. Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor”, a declarat Virgil Popescu.

Acest subiect ar urma să fie discutat inclusiv în ședința Executivului, de miercuri după-amiază, dar, din semnalul dat de oficialul guvernamental, veștile nu sunt deloc bune pentru cei din industria HoReCa. „Nu sunt optimist că acest lucru va întruni o majoritate în așa fel încât să se poată deschide restaurantele. Trebuie să ne convingem întâi că proprietarii de terase, cetățenii, turiștii respectă regulile în terase și apoi discutăm și de deschiderea restaurantelor în interior. Nu are sens, nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde transmiterea e mult mai greu de făcut. (…) Nu facem decât să escaladăm evoluția cazurilor”, a susținut ministrul Economiei.

251 afisari

4 COMENTARII

  1. @,, Nu are sens, nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde transmiterea e mult mai greu de făcut. ”
    Opinați și că un minister al logicii ar fi și printre propunerile actualului ministru al economiei, ?

  2. Dati drumul la restaurante,si puneti reguli temperatura coridor tot ce trebuie,nu o mai lungiti atit ca iese scandal mare.

  3. Cand vine vorba de Restaurante, ce presiune pune Sica pe ei, I-o fi sete ?
    O fi avnd arsuri de la Bourbon -ul glajdit in biroul Premier ?

  4. Foarte mulți proprietari de restaurante sînt peneliști foști PDiști,daca PNL le ține închise f.bine bravo lor! Prețuri mari,mîncare care te baga-n spital cu intoxicații elim.,alergii,etc. Să -și bage peneliștii lor în faliment! sougando puLLando PNL!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger