AcasăPoliticaCând nu se înjură, politicienii dorm

Când nu se înjură, politicienii dorm

Nu știu dacă acum este vacanță parlamentară. O fi, dar nu mă interesează. Mie mi se pare că politicienii sunt într-o vacanță eternă. Unii dorm, alții dorm, mai toți dorm. Din când în când se adună la București pentru a ridica mâna să voteze. Alteori se strâng să mai înjure ceva. Pe grupuri, pe partide.

Cel mai bine, însă, politicianul înjură pe rețelele de socializare și nu mai este nevoie să-și miște materia până la ședințe. Nu trebuie să vă gândiți neapărat la înjurături de mamă și de cele sfinte. Politicianul român e un tip civilizat, dotat cu scuipat de calitate superioară. Uneori e mai tare decât înjurătura clasică. Se flegmuiește de doctrină, de partid, de programe și de promisiuni neonorate.

Rareș Bogdan se scuipă cu Ludovic Orban pe șefia partidului. Scor indecis, deocamdată. S-a luat pauză până la flegma finală. Dan Barna se înjură cu sindicatele. Sindicatele au dat mai cu boltă și mai zgomotos. Încă e rezultat nul. Era de așteptat ca Opoziția să scuipe cu detentă. N-a reușit decât să arate că știe cum să-i curgă saliva pe bărbie. Nu am auzit ca liderul PSD să vrea să scoată lumea în stradă la proteste. Opoziția lui constă în a sta pe niște rețele unde, de regulă, se postează pisici, floricele, „bună dimineața la toți prietenii mei” și „vă urez poftă bună la cafea!”. Poftă bună la cafea? Hai lasă-mă, atât de adânc? Vreun îndemn mobilizator din partea lui, să organizeze un marș, o adunare, o întâlnire cu oamenii în fața cărora să explice de ce are atitudinea asta sau de ce nici măcar nu sforăie în somnul lui politic? Nimic. Vreun scuipat spre Cotroceni? Da’ de ce? Vreo amenințare cu suspendarea? Doamne ferește, asta e o înjurătură de o vulgaritate pe care educația lui nu o concepe. Educația politică, evident.

Guvernul e instalat de o lună. A făcut ceva concret în tot acest timp? Nu mi se arată așa ceva. Mult somn. Prea mult somn. Un somn întrerupt, uneori, de scuipături de la un partid la altul. Și nu e vorba de vreun scop aici sau de efect, ci doar de impresie artistică. Cam ca la Marcel Ciolacu și opoziția lui cu saliva pe bărbie.

author avatar
Valentin Boeru
718 afisari

4 COMENTARII

  1. Aparent, politicienii noștri se află intr-o permanentă hibernare.
    Practic,nu fac decât să se „încălzească” pentru urmatoarea rundă „flegmuiți-flegmuitori”.
    „Meciul” corect ar trebui să aibă loc între putere și opoziție. Însă descoperim stupefiați că pe plaiul mioritic opoziția a ajuns doar o noțiune de manual.
    De manual prost înțeles, in speță, de Ciolacu.
    Avântul de mare combatant al puterii se fasâie lamentabil pe facebook. Că în parlament, ce să vezi, omul e desculț și n-are Cîțu cu cine se „trage de șireturi”.
    Din „serialul” Rares vs Orban am văzut doar „episodul pilot”. Ce va urma nu e greu de intuit.
    „Arbitrul” de la Cotroceni însă, nu are emoții în ce privește rezultatul, doar el e „artizanul” confruntării.
    Avem un guvern de ciudați și impostori cărora le e mult mai la îndemână să se lege cu lanțuri de fotolii decât să facă lucruri concrete pentru români.
    Sigur nu te plictisești în țara asta, dar nici fericit nu poți fi!

  2. Politicienii face ei trei lucruri
    Unu nu face nimic, deobicei
    Doi se injura intre ei, vezi doamne e dusmani politici, da fak afaceri impreuna- sic la romanii de rand
    Trei Dorm la serviciu, ca ei e stresati de atata munca facuta pentru spaga lor, mai trebuie sa iei o pauza de somn

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger