AcasăPoliticaCând minte Orban?

Când minte Orban?

Am scăpat de pandemie. Nu mai este o problemă și virusul nu ne mai amenință pe la terase, după ora 23.00. A spus-o Ludovic Orban. Bine, nu chiar în forma asta, dar așa a lăsat să se înțeleagă. Poți să mai spui că guvernarea liberală nu face minuni când vrea?

„Dacă ne uităm la evoluția în ultimele 2 săptămâni putem constata că am reușit să oprim creșterea, ceea ce este extrem de important. Sigur, că orice măsură ia Guvernul, oricâte amenzi dăm, oricâte restricții impunem, avem nevoie de sprijinul populației pentru a stopa răspândirea virusului.” De la Ludovic citire.

E tristă țara fără alegeri

Așa de bine s-a oprit creșterea numărului de cazuri, că putem organiza și alegeri, a glăsuit Orban. Mi se pare normal. Ce poate fi mai important pentru o țară în prag de a-și rupe gâtul? Alegerile, evident. Cum se poate salva economia de la prăbușire? O lași deoparte și o ții pe alegeri de dimineață și până seara. Cum își pot găsi șomerii de lucru? Mergând la vot și punând ștampila acolo unde spune Orban. Vom face alegeri ori de câte ori se simte nevoia lor. Vrei să te vezi cu vecinii? Mergi la vot și îi întâlnești. Vrei să-ți cunoști sectoristul? Te duci la vot, sigur dă și el pe acolo. Tot acolo îi găsești și pe jandarmii care te bat sau te amendează. O țară fără alegeri e o țară tristă. Nu mai ai de ce râde.

Acum, se poate cu alegeri. Nu mai suntem atât de bolnavi încât să nu-i putem oferi lui Orban satisfacție. Nu vrea nimic de la noi, decât să fim proști și să ne uităm în gura lui. Sigur că mai sunt și oameni loviți de virus, dar nu chiar așa de mulți încât să nu se poată târâ până la urne. Suntem mulți doar când e vorba să mergem în concediu, așa că mai stați pe la casele voastre și ieșiți când zice Orban să votați.

Suntem bolnavi mulți când vrea Ludovicul să mai dea o stare de alertă, dar nu chiar atât de mulți încât să nu se poată vota. Suntem bolnavi doar când trebuie cumpărate măștile alea idioate, neconforme, dar în rest n-avem nici pe dracul. Suntem mulți când zice Arafat că e dezastru și că România trebuie închisă. Altminteri, nu suntem chiar așa de bolnavi și chiar atât de mulți. Cred că are dreptate Orban. Suntem tot mai puțini. Suficient de puțini încât să-i luăm guvernul la înjurături, dar îndeajuns de mulți încât să i-l punem la loc.

author avatar
Valentin Boeru
1.207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger