AcasăPoliticaCând inconștiența ajunge la guvernare

Când inconștiența ajunge la guvernare

Un fost ministru pune tunurile pe actualul Guvern: ”Cea mai cretină hotărâre adoptată până acum”

Amatorism. Funcționari în posturi înalte cu diplome false sau cu studii neterminate. Decizii luate după ureche. Patroni de cârciumi ajunși directori în agenții naționale. Promiscuitate intelectuală în învățământ. Împrumuturi financiare despre care nimeni nu știe unde dispar. Experimente nereușite privind apărarea populației de virusul Covid 19. Investiții de zeci de milioane de euro în spitale nefuncționale. Diletantism în protecție socială, cu pensii și alocații ciuntite. Închiderea unităților care țineau în spate lanțuri întregi de furnizori și producători. Sute de mii de angajați rămași fără serviciu, de pe urma cărora statul ar fi încasat taxe și impozite. Și încă mai câte. Iar când toate acestea, plus cele știute și nerostite se adună într-un singur loc, se numește inconștiență ajunsă la guvernare. 

După Arafat doar Grădina Zoologică nu se poate băga în carantină Sau nu e sigur

Guvernul este glorificat, fără rușine, de un președinte gângav în gândire, fără proiecte coerente, fără talent în arta conducerii, dar mare amator de aplauze și ovații. Vreun merit? Nu, pentru că Iohannis, vreme de șase ani ca președinte, nu a realizat nimic. Și-a trecut în cont munca altora și și-a lăudat închipuirile.

Avantajele financiare ale Covid 19

Am ajuns într-unul dintre momentele cele mai delicate. Guvernul este pus în fața propriei nepriceperi și nu prea știe pe unde să scoată cămașa. Ați fi tentați să credeți că cifra de peste 4.000 de noi îmbolnăviri îl va zgâlțâi zdravăn și va trece la ceea ce trebuia să facă de la bun început. Reorganizarea sistemului medical, regândirea strategiei anti Covid și adaptarea economiei la situația actuală de criză. Nimic dintre toate acestea nu se va întâmpla însă. Guvernul nu are soluții. Și nu pentru că nu ar exista, ci pentru că nu le-a descoperit. Atât poate. Până aici îi permite gândirea să se întindă. Cu o viziune limitată, de unde să aplice măsuri mai bune? Stările de alertă declarate până acum nu au rezolvat nimic.

Ministrul Sănătății Sănătatea PNL sau a populației

Au deschis doar calea spre abuzuri, spre infiltrarea propriilor oameni în instituțiile statului și spre afaceri care le-au îngroșat buzunarele sau au ușurat temeinic teșchereaua statului. Numai în sarcina lui Arafat și a subordonaților lui se reține un prejudiciu de 4 milioane de euro din contracte cu firme elvețiene și sud-coreene pentru ventilatoarele din secțiile ATI. Banii s-au dat, dar de venit nu a mai venit vreun aparat. Este Arafat singurul în postura aceasta? Nu. Câți alții nu mai sunt încurcați în afaceri cu măști de protecție, combinezoane și aparatură de specialitate, toate achiziționate la costuri de cel puțin zece ori mai mari decât prețul pieței?

Polițiști specializați în căutatul sub mască

Cifra de peste 4.000 de îmbolnăviri noi nu este de natură să alarmeze Guvernul care se laudă că ne poartă de grijă. Orban, Arafat Tătaru și Vela au început vânătoarea celor care nu poartă mască. Iar amenzile nu sunt deloc mici. Mai mult, Nelu Tătaru, ministrul specializat peste noapte în epidemiologie, virusologie și imunologie, a descoperit și cauza. I-aș recunoște doar virusologia prostiei peneliste și imunitatea la realitate, dar mi-e că nu înțelege.

Academia de Poliție va da specialiști în scotocitul sub mască Polițiști nu

În fine, de vină este populația care, în loc să-și schimbe masca de 3-4 ori pe zi, poartă una cu săptămânile, tot spălând-o. Motiv pentru care se gândește deja la comandouri care să verifice de câtă vreme o avem pe nas. Amenda vine de la sine. Nu pot să fiu într-atât de sincer încât să-i explic în termeni colocviali cât e de inteligent, dar pot să-l întreb dacă nu cumva s-a bucurat prea devreme de stocurile imense de măști importate și acum l-a luat așa, o teamă, că nu mai poate da tunul plănuit alături de companionii de cârdășie politică?

Murim din cauza experienței specialiștilor

Situația este la limită. Suntem la un pas de dezastru. Vom muri pe capete, ne avertizează trompeții apocalipsei Covid. Gata cu restaurantele, terasele, pelerinajul pe la moaște, petrecerile altfel decât acasă. Atât s-a priceput Guvernul să inventeze pentru a ne scăpa de virus și a ne păzi sănătatea. A, și să nu uit, amenzi, multe amenzi, cât mai multe amenzi. Sigur că vor mai muri dintre noi, cu mască sau fără, dar totul e să mergem pe 6 decembrie la alegeri. Nu putem să-i facem figura lui Iohannis și să nu ieșim la vot.

Și nu uitați să ieșiți la vot pe 6 decembrie Asta doare mai tare decât Covid

„Experiența din ultimele luni ne arată clar că situația poate fi ținută sub control, prin respectarea normelor sanitare și prin luarea unor măsuri stricte, atunci când este nevoie…”, a recitat metalic cucul de la ora 19.00. Îhî, de aia am și ajuns aici, deocamdată la 4.000 de cazuri noi pe zi, mâine vor fi mai multe. De prea multă experiență. Și de prea mulți pricepuți.

author avatar
Valentin Boeru
2.737 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger