AcasăPoliticaCând guvernului îi este frică de români

Când guvernului îi este frică de români

Se schimbă regula jocului. Guvernul face concesii. N-aș spune că a înțeles postura ridicolă și aberantă în care singur s-a plasat. Și nici că, peste noapte, l-a apucat o dragoste subită de români. Nimic, până acum, nu a demonstrat asta. Mai degrabă este teama că tensiunea socială ar putea scăpa de sub control și va trebui să plece acasă.

De mai bine de un an de zile se știe în ce condiții sunt îngropați decedații de Covid. Goi, în saci de plastic, cu o slujbă restrânsă și aia pe repede înainte. Familia era ținută la distanță, fără posibilitatea de a-și plânge morții. Nu priveghi, nu depunere la capelă. De la morgă, direct la groapă. Motivația deciziei, căci a fost un ordin al CNSU la bază, era că ne infectăm. Niciun studiu nu a demonstrat asta. Nici măcar nu s-a făcut, căci guvernul nu-și pierde vremea cu lucruri mărunte. Între faptul că morții erau și încă mai sunt înhumați fără haine și pericolul de infectare nu este nicio legătură. Este doar rodul unei minți bolnave, e opera unui nebun, indiferent cum s-ar numi el.

25.000 de morți batjocoriți în felul acesta. N-a interesat pe nimeni. Până și preoții au tăcut, când, în mod firesc, ar fi trebuit să fie primii care să protesteze. Luat la întrebări, ministrul Sănătății a dat cel mai imbecil răspuns. E nevoie de o analiză, de discutarea problemei în comisii și mai vedem după aia. Ce comisii, ministrule? Poate de sănătate mintală a guvernului mut, surd și orb la suferințele celor din jur. În mod cert, lucrurile se vor schimba, din moment ce se va permite familiilor să-și viziteze bolnavii de la ATI. Chiar și ritualul îngropării se va reglementa, revenind la normal sau cât mai aproape de acesta. Au descoperit guvernanții că au greșit? Nu. Eu cred că este semnul că se tem de revolta românilor.

Avem voie să mergem la slujba de Paște până la cinci dimineața. Așa, dintr-o dată. În Vinerea Mare, magazinele vor fi deschise până la ora 20. Brusc. Dintr-o dragoste nemărginită ne bucurăm de mici concesii? Nu. Este teama că lumea, ajunsă la capătul răbdărilor din cauza unor măsuri prostești, va răbufni și va cere socoteală guvernanților pentru toate restricțiile impuse de mai bine de un an. Și s-ar putea să nu aibă scăpare.

author avatar
Valentin Boeru
1.580 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger