AcasăPoliticaCând Cîțu își dă cu stângu-n dreptu’

Când Cîțu își dă cu stângu-n dreptu’

Nu o singură dată PNL și Klaus Iohannis au condamnat ororile comunismului și chiar și-au făcut din asta un vârf de lance în diverse campanii. Acum însă, Florin Cîțu sucește pagina și interpretează într-o altă notă.

Octav Bjoza, liderul foștilor deținuți politic a fost tras pe dreapta. A fost destituit din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Premierul a fost deranjat de atitudinea singurului anticomunist din govern. „A pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos pentru valorile democratice”, a explicat Florin Cîțu demiterea lui Bjoza.

Problema nu este așa de ușor de rezolvat. Bjoza și-a exprimat o opinie. Dar opinia lui a stârnit valuri de nemulțumire și mecanismul arhicunoscut a reacționat cu furie. Fostul deținut politic a afirmat că în România comunismul a fost adus de evreii bolșevici. Este o chestiune delicată, de care nu știi cum să te apropii. Fiecare tabără își susține punctul de vedere atât cât poate și așa cum poate. Oricând se poate ajunge la un scandal monstru, cu implicații diplomatice periculoase. Nu la fel s-a întâmplat și când Iohannis l-a acuzat pe Dragnea de relații cu evreii, insinuând că ar avea niște afaceri și niște interese. Atunci s-a stins repede iureșul, după o urecheală a ministrului de externe Aurescu în SUA. Acum, nu s-a mai vrut asta. Bjoza trebuia pedepsit exemplar. A fost executat atât de repede, încât nu ai cum să nu te gândești că altcineva a stat în spate. Altfel nu se explică scrisoarea liderului PNL Florin Roman, prin care își cere scuze față de nedreptate. Chiar el spune clar că alții sunt autorii, Cîțu nefiind altceva decât un simplu executant. Un executant pe care nu l-au deranjat laudele aduse foștilor deținuți politic, ci opinia liderului lor. Când e cum și când e ce, Cîțu? Unde găsim traducerea?

author avatar
Valentin Boeru
944 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger