AcasăPoliticaCând bubuie coaliția?

Când bubuie coaliția?

Pe zi ce trece se mai adaugă un scandal. Trei partide care vorbesc trei limbi străine nu au cum să se înțeleagă. Guvernul lui Cîțu nu este format din cele trei partide, ci din trei guverne care conduc separat. Fiecare cu planul lui, cu interesele lui. Șansele de a se întâlni cumva la mijloc sunt mici. Atât de mici încât nici ele nu ele văd.

E greu de spus cine va detona coaliția, cine-i fitilul și cine e praful de pușcă. Vlad Voiculescu amestecă pulberea și se joacă pe lângă ea cu lumânarea aprinsă. A reușit ca în patru luni să nu facă nimic. Nu nimic notabil, ci chiar nimic. Se încurcă în cifre, în paturi ATI și statistici. Niciodată nu se nimeresc una cu alta. În locul lui, deciziile le ia un secretar de stat care, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, vrea ca fotbaliștii să joace cu masca de protecție pe față. Lipsa lui de apetit guvernamental a bătut la ochi liberalilor. Au scos deja cartonașul roșu din buzunar, dar nu i l-au arătat încă. Barna, acest inutil element de decor politic, a sărit la apărare. Nu îl va remania nimeni pe Voiculescu fără acordul partidului. Ce dacă e peste Constituție? Așa a decis el și, de aici, altă gâlceavă.

La Justiție, Ion Ministrelu’ o ia pe miriște ori de câte ori scapă un pic la lărgime. Trimite la Comisia de la Veneția documente de reparare a legilor justiției construite de PSD fără acordul coaliției. Ce scrie acolo? Ce măsuri vrea să ia domn „Stelică Garsonieră”, cum strigă în urma lui magistrații care-i cunosc și trecutul, dar și priceperea? Nu se știe. Cu cine s-a consultat ministrul? Cu nimeni, n-are nevoie. Este atât de inteligent încât hotărăște singur. Ce fel de coaliție este asta? Fiecare face după cum îl taie capul, se ascunde de ceilalți și apoi pleacă din cârciumă fără să plătească. Plătesc fraierii.

Cîțu, nici el mai prejos. Anunță relaxări  de pandemie fără să mai discute cu cineva. Orban se ceartă cu Cîțu, că a luat hotărâri fără să-i spună. Unul e șef de guvern, celălalt de partid, iar în noua operetă lucrurile astea nu se mai pupă. Hunor se ia de guler cu Ion Stelian, Barna se îmbrâncește cu premierul, Voiculescu râde nătâng la Orban și toți cred că asta e guvernare. Măcar să ne spună când bubuie coaliția, căci e limpede că n-o mai duce mult.

author avatar
Valentin Boeru
2.050 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger