AcasăPoliticaCampania electorală pentru Primăria Capitalei, "aruncată în aer"! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului....

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

PNL nu simte nevoia de medic

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.

Acuzaţiile de incompatibilitate la adresa medicului ar putea da pese cap campania electrorală.

Cătălin Cîrstoiu, cu mandatul pe masă

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, spune că mandatul său „e pe masa coaliției” și că dacă va pierde sprijinul celor două partide, se va retrage din cursă.

Potrivit unor anchete Hotnews, medicul ar fi oferit consultații la clinica privată a soției sale în timp ce era și manager la spitalul municipal. Cîrstoiu a respins acuzaţiile.

„Să știți că eu am vrut să fac o administrație publică în București, mizând pe un sprijin politic stabil în Consiliul General al Capitalei. Nu am vrut niciodată să fac o administrație politică în Capitală.

Și ca să fim mai direcți, vreau să vă spun că eu n-am intrat în cursă că m-am trezit într-o dimineață că pot fi primar. Am avut o propunere din coaliție, în momentul în care a devenit evidentă, mandatul meu a fost și este pe masa coaliției”, a spus Cîrstoiu într-o conferinţă de presă.

Anunțul lui lui Cătălin Cîrstoiu vine după ce președintele PSD Marcel Ciolacu i-a transmis că nu poate rămâne candidatul coaliţiei dacă nu oferă explicații credibile la acuzația că a încălcat legea incompatibilității. Și anume că, în timp ce a condus spitalul Municipal din Capitală, ar fi oferit şi consultaţii la o clinică privată.

S-a simţit abandonat de coaliţie

Cîrstoiu a mai spus că s-a simțit „cam singur” în campania electorală.

Am învățat multe lucruri legate de oameni și de comunicare.

Doamna Firea are o influență foarte mare în filiala PSD București, e normal, e lider și are un cuvânt greu de spus, sunt lideri din PSD care au participat cu mine la diverse manfiestări prin oraș, sunt doi primari care au făcut treabă în sectoare și au construit ceva, oameni de construcție.

Părerea mea e că am devenit o țintă și-mi susțin punctul de vedere. Au fost și critici din partea USR, dar nu exclud să fie și din PSD oameni care nu mă plac”, a continuat el.

ŞI Nicolae Ciucă îi ceruse încă de marți lui Cătălin Cîrstoiu să lămurească situația. Candidatul PSD-PNL nu a mai avut niciun eveniment de campanie în ultimele zile.

O şedinţă decisivă a coaliţiei, pentru a stabili soarta lui Cătălin Cîrstoiu, va avea loc luni.

author avatar
Andrei Ștefan