AcasăPoliticaULTIMA ORĂ. Marcel Ciolacu preia șefia Camerei Deputaților. Câte voturi a primit

ULTIMA ORĂ. Marcel Ciolacu preia șefia Camerei Deputaților. Câte voturi a primit

marcel ciolacuCamera Deputaților și Senatul își aleg marți președinții! Marcel Ciolacu și Florin Cîțu și-au anunțat candidaturile

Fotoliul de președinte al Camerei Deputaților este vacant de mai bine de o lună. Fostul șef al camerei inferioare a Parlamentului Ludovic Orban și-a depus demisia din această funcție la mijlocul lunii octombrie.

UPDATE 12.35. Președintele PSD, deputatul Marcel Ciolacu, a fost ales în funcția de președinte al Camerei Deputaților cu sprijinul PSD, PNL, UDMR și al grupului Minorităților Naționale. Acesta fost ales cu 217 voturi pentru, 77 împotrivă.

Președintele PSD Marcel Ciolacu râvnește la acest post, pe care l-a pierdut după alegerile parlamentare din 2020. Surse politice spun că premierul Florin Cîțu își dorește șefia Senatului, deținută în acest moment de Anca Dragu, de la USR.

Șeful Camerei Deputaţilor urmează să fie ales, marţi, în şedinţa de plen a forului, liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunţându-şi candidatura pentru această funcţie.

Ciolacu și Cîțu își împart funcțiile în stat

La Senat ar urma să fie ales președinte Florin Cîțu, conform înțelegerii liderilor noii coaliții de guvernare PNL-PSD și UDMR, care și-au împărțit nu numai funcțiile din guvern, ci și pe cele de secretari de stat, prefecți, șefi ai Parlamentului și ai comisiilor de specialiate din Legislativ.

În 13 octombrie, fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din fruntea Camerei Deputaţilor, după ce a pierdut alegerile pentru conducerea partidului, iar funcţia a rămas oficial vacantă în 18 octombrie, după ce plenul a votat hotărârea în acest sens.

Biroul permanent a decis ca şefia Camerei Deputaţilor să fie deţinută prin rotaţie de vicepreşedinţii forului legislativ. Din 2 noiembrie, social-democratul Sorin Grindeanu a preluat preşedinţia interimară. Anterior, interimatul a fost deţinut pentru două săptămâni de liberalul Florin Roman.

author avatar
Andreea Vlad
392 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger