AcasăPoliticaCălin Popescu Tăriceanu intră prin alunecare la Klaus Iohannis. De ce-l compară...

Călin Popescu Tăriceanu intră prin alunecare la Klaus Iohannis. De ce-l compară pe şeful statului cu o plantă

Calin Popescu TariceanuCălin Popescu Tăriceanu intră prin alunecare la Klaus Iohannis. De ce-l compară pe şeful statului cu o plantă

Președintele Klaus Iohannis și Guvernul liberal pregătesc planul național de redresare pe baza căruia urmează să lupte pentru atragerea celor 30,4 miliarde de euro pe care România le are alocate prin programul de relansare economică post-Covid 19.

Pentru a da un impuls hotărât economiei, pentru a intra într-o fază de consolidare, este nevoie de bani. Acești bani îi vom primi din fonduri europene„, a declarat președintele Klaus Iohannis, după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș pe tema Planului Național de Relansare și Reziliență.

România a obţinut aproape 79,9 de miliarde de euro

La finalul lunii iulie, la capătul celui mai lung summit din istoria UE, România a reușit să obțină aproape 79,9 de miliarde de euro. Banii reprezintă atât fondurile europene care vor fi alocați atât prin bugetul pentru 2021-2027, cât și cele 30,4 miliarde obținute prin Fondul de Redresare post-Covid-19.

Tăriceanu, atac la Iohannis: „A stat ca un ficus decorativ la negocieri”

Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu a cerut pentru România niciun ban în plus față de suma propusă de CE.

Mi-aduc aminte de momentul ieșirii triumfătoare să ne anunțe cu cele 80 de miliarde și vreau să subliniez ceva. Că această cifră nu a fost rezultatul negocierii la care a participat Președintele.

Această cifra a fost pusă pe masă de funcționarii de la Comisia Europeană și Iohannis a inghtit-o nemestecata. Nu a cerut nici un leu în plus, nici un leu în minus. Cât ne-au dat aia, ăștia au fost bani buni. El a stat acolo că un ficus decorativ„, a spus Călin Popescu Tăriceanu la postul Antena 3.

Tăriceanu ar fi vrut mai mulţi bani

Nu a obținut, cum se laudă, în urmă negocierilor o sumă mai mare. Cum s-a întâmplat cu alte state care au făcut acest exercițiu. De exemplu, Polonia a obținut mai mult decât suma care-i fusese repartizată inițial„, a mai adăugat fostul premier, pentru sursa amintită.

author avatar
Andrei Ștefan
293 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger