AcasăPoliticaAdio, căldură în București! După Nicușor Dan, și premierul Ludovic Orban aduce...

Adio, căldură în București! După Nicușor Dan, și premierul Ludovic Orban aduce vești proaste! Vom îngheța de frig în iarna lui 2020?

Orban aduce în discuție datorii, după ce Nicușor Dan vorbea de o ”situație foarte dificilă” (foto: gov.ro)

În contextul în care se apropie iarna, iar locuitorii Capitalei își pun speranța că vor avea căldură în case, nemaivorbind, până atunci, de faptul că încă sunt probleme cu furnizarea apei calde, veștile de la premier nu sunt deloc prea bune.

Practic, șeful Guvernului i-a trasat edilului ales, Nicușor Dan, sarcina de a evalua situația la Primăria Capitalei. ”Primul și cel mai important lucru care trebuie să se întâmple este o analiză foarte serioasă a ceea ce e la Primăria Capitalei. Eu pot să vă spun că astăzi datoriile sunt de peste 4 miliarde de lei”, a susținut Ludovic Orban, marți seară, aflat în studioul B1TV.

Mai mult, Ludovic Orban a adus în discuție datoriile către ELCEN pe care le-ar avea Termoenergetica și faptul că dacă această companie prim menționată nu primește bani, nu poate achizitționa combustibil. ”Începe iarna, trebuie să înceapă furnizarea (căldurii-n.n). Nu numai că RADET a dat faliment, târând o datorie de vreo 800 de milioane, Termoenergetica, o societate înființată de mai puțin de doi ani, deja a acumulat – pentru că nu a fost alimentată cu subvenția pentru diferență de preț de la bugetul Consiliului General, de la bugetul Primăriei – (…) a ajuns la o datorie de aproape 600 de milioane pe care o are către ELCEN, care ELCEN nu mai poate, dacă nu primește bani, nu mai poate să mai furnizeze, pentru că nu mai poate să cumpere combustibil”, a completat Orban.

Nicușor Dan a discutat deja cu administratorul special al ELCEN

Nicușor Dan a discutat deja cu administratorul special al ELCEN
(foto: Facebook/Nicușor Dan)

Primarul ales al Capitalei anunțase, în cursul zilei de marți, că s-a întâlnit cu Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN. După întrevedere, concluziile nu au fost tocmai cele așteptate de bucureșteni. ”Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării și m-am convins din nou că sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă.

E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei și soluții pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar și a urgențelor privind apa caldă și căldura. E un proces greu și nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții”, a transmis Nicușor Dan via Facebook.

405 afisari

3 COMENTARII

  1. Revine in forta imnul frigului din perioada de trista amintire! Dragi bucureșteni ( zeci de ani am fost si eu d-asta si, conform Ci, încă mai sunt) atenție: afara-i frig, in casa-i frig, deschid fereastra ca sa strig: iti mulțumim din inima partid(e) iubit(e) ca ne-ati călit !

  2. Cum incapabilul incepe sa-si arate adevarata fata de bideu, in care Bucurestenii fara caldura la iarna sunt invitati sa se pishe.
    El e ocupat cu spaga, ce caldura, ce metrou, nimic,

  3. Toti cei care l-au votat sa se incalzeasca singuri, frecandu-se unii de altii. Pe restul ii incalzeste sts-ul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger