AcasăPoliticaCacealmaua vaccinului lui Iohannis

Cacealmaua vaccinului lui Iohannis

Nu a realizat nimic concret în prevenirea și combaterea pandemiei. Nu a găsit soluții pentru a stopa extinderea acesteia. Nu a luat măsuri pentru dezvoltarea unei infrastructuri spitalicești în așa fel încât să nu existe probleme în secțiile de terapie intensivă. Sau măcar să fie cât mai puține și ușor de rezolvat. Nu a depășit pragul  discursului infantil, cu sfaturi repetate până la penibil. Minte, în continuare, despre eficacitatea Guvernului Orban în lupta cu răspândirea pandemiei. A fost, pe rând, sanitar șef, epidemiolog, infecționist, agent PR pentru măștile lui Nelu Tătaru, expert în economie, premier în locul lui Orban, șef de partid, specialist în educație și șomaj. Câte puțin din toate și de fapt nimic. În cel mai fericit caz, a fost doar un amărât de vânzător de iluzii.

Raed Arafat nu va fi niciodată luat la întrebări pentru haosul produs în sănătate

Lui Klaus Iohannis, căci despre el este vorba, omniprezent și atotștiutor, îi lipsesc doar secvențele cu vizita într-o fermă, pipăind știuleții de porumb sau interesându-se dacă vacile sunt fericite, pentru a-l egala pe Nicolae Ceaușescu, un alt avid de imagine publică. Și nu oricare, ci musai de geniu.

Electrician șef în medicină

Președintele a ajuns să ne servească săptămânal o surpriză. O vizită colo, printre mașinile de pompieri, încă una la un institut unde să i se confirme că se pot ține alegeri.

Vorbim de strategii când nici seringi nu avem de ajuns

Nu stau să le înșir pe toate, sunt la fel de false și de lipsite de interes ca și prezența lui pe fotoliul prezidențial sau la negocierile europene, unde se remarcă printr-o tăcere de neegalat. Săptămâna care stă să se încheie a fost marcată de alte noi surprize. Klaus Iohannis și-a descoperit ambițiile de electrician șef în medicină. Citiți-i concluziile după consultările cu specialiștii, eu nu rezist să o fac din nou. A trasat sarcini, a spus de ce trebuie așa și nu așa, a venit cu măsuri pentru secțiile ATI ca tragedia de la Piatra Neamț să nu se mai repete. Ba se va repeta, pentru că spitalele funcționează numai cu improvizații, din cauza supraaglomerării.

Nelu Tătaru bate apropouri tot mai stridente pe campania de vaccinare

Și peste tot există un Dorel care va băga ștecherul în priza care nu trebuie. De unde vine supraaglomerarea? De la două ordine aberante privind primirea bolnavilor Covid, date de Raed Arafat și de Nelu Tătaru, care au reușit să dea totul peste cap. Bineînțeles că în ancheta de la Piatra Neamț nu se vor lua în discuție, ei sunt cei mai importanți specialiști ai lui Iohannis.

Vinde blana ursului din pădure

Cea de-a doua surpriză a constat în abordarea temei vaccinării. Iohannis a vorbit cu maximă degajare despre strategia de vaccinare, ca și cum serul miraculos ar exista. Nu i-a spus nimeni că vaccinul nu există, că nu a fost fabricat, că nu sunt încheiate testările sau că ceea ce s-a produs până acum nu are nicio autorizație și că nu poate fi recunoscut drept vaccin? E limpede că nu. Nu și-a terminat bine declarația că Guvernul a și format un comandament, un ceva care să se ocupe de vaccinare. Vaccinare cu ce? Cu apă sfințită? Când apare preparatul și la care se referă Iohannis? Unul este Europa, celălalt în SUA, dar niciunul nu este gata. Însă ca să nu rateze ocazia de a se mai gudura la botinele prezidențiale, televiziunile au și găsit oameni care să vorbească despre voluntariatul lor în materie de testare. Și? Cu ce ne ajută? De ce i-ar interesa asta pe cei care vor refuza vaccinarea?

Tehnici abjecte de manipulare

Chiar și medicii sunt circumspecți în privința vaccinului. Nu i se cunosc efectele secundare, nu se știe după cât timp pot apărea și în ce constau. Testarea unui vaccin durează ani de zile. Câtă încredere să ai într-unul care nu are nici măcar un an, fiind încă în faza de încercări? Dar Iohannis deja vorbește de strategia de vaccinare, fără a detalia însă. Noi nu avem în clipa de față nici seringile necesare, nici condiții de depozitare și vorbim deja despre strategii? Pe de altă parte, Rafila și Nelu Tătaru vorbesc de campania de vaccinare, lăsând să se înțeleagă că nimeni nu se va putea sustrage acesteia. O altă aberație, căci nimeni nu poate efectua un act medical împotriva voinței pacientului. Și totuși, în condițiile acestea, de ce vorbește Klaus Iohannis despre vaccin? N-ar fi prea greu de intuit. Mai sunt trei săptămâni până la alegeri și, după un model deja cunoscut, trebuie să tragă spuza pe turta lui. Vrea să arate, deși nu i-a cerut-o nimeni, câtă grijă are de români și cât de implicat este el în stoparea pandemiei de Coronavirus. Este o cacealma pe care o joacă în fața naivilor. Vrea să facă o demonstrație de forță în speranța că liberalii mai ciupesc niște voturi la parlamentare. Vrea să creeze iluzia că el și numai el este salvatorul națiunii. Ceva mai abject nu cred să existe.

author avatar
Valentin Boeru
2.909 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger