AcasăPoliticaCacealmaua lui Iohannis: Comisia Europeană, nu NATO!

Cacealmaua lui Iohannis: Comisia Europeană, nu NATO!

Klaus Iohannis e în vervă. Pune la cale combinații peste combinații

A intrat dihonia în PNL, iar modul în care liderul filialei Timiș, Alin Nica, a fost executat – scos din joc cu „roșu” direct – nu pică foarte bine pentru mulți alți lideri locali care se tem că ar putea avea aceeași soartă. Plecând de la vorba românească „decât să plângă mama, mai bine mă-sa”, în culise se vorbește că Nicolae Ciucă ar avea zilele numărate. Și numai apropierea alegerilor din 9 iunie – „europarlamentare” și „locale” – l-a salvat. Pentru moment, fiindcă se aude că de scorul electoral înregistrat de liberali depinde tot viitorul său politic.

Ursula ajunge pe mâna Laurei Kovesi Iohannis speră să ajungă la Comisia Europeană

Între timp, mega-planul pus la cale pentru Klaus Iohannis începe să prindă contur. Cu fiecare zi scursă e tot mai clar că liderul de la Cotroceni vrea să fie jucător și cere să i se facă loc la masă. Iar sacrificat va fi Nicolae Ciucă, soldatul loial întotdeauna gata să execute un ordin, nu să-l discute.

Asta, dacă nu cumva, lui Iohannis îi iese pasența cu Bruxellesul, acolo unde dorește să obțină o funcție importantă. Și are șanse, chiar bune, mai ales după știrea potrivit căreia Ursula von der Leyen trebuie să dea explicații pentru combinațiile din pandemie cu gigantul american Pfizer. Se pare că asta este „nucleara” pregătită pentru alegeri: Ursula intră pe mâna procurorilor Parchetului European, condus de Laura Kovesi.

Liberalii și social-democrații, negocieri la sânge

Parteneri de guvernare, dar până la un punct. Când a venit vorba de împărțirea funcțiilor în stat, social-democrații și liberalii au negociat la sânge, cu cuțitele pe masă. S-a ajuns la un consens, spun surse apropiate celor două tabere, în sensul ca unul dintre partide să ia funcția de președinte și pe cea de șef al Senatului, iar celuilalt îi revin Palatul Victoria, conducerea Camerei Deputaților și noul comisar european desemnat de România.

Până aici, toate au fost bune și frumoase, însă atât PSD, cât și PNL ar vrea să dea candidatul la președinție. Iar voci liberale susțin că Nicolae Ciucă nu ar fi negociat așa cum trebuie condițiile alianței electorale cu Marcel Ciolacu. Temerile sunt că, folosindu-se de pârghiile puterii, social-democrații îi vor faulta pe colegii din coaliția de guvernare.

Și cum totul începe de la bani, de aici s-ar putea declanșa cearta. Accelerarea virării fondurilor către autoritățile locale, care vor să demareze/deblocheze cât mai multe proiecte de investiții, poate fi cheia victoriei în alegerile locale. Problema e că banii vor fi împărțiți de Ciolacu, iar primul-ministru are tot interesul să vireze mai întâi fonduri către primăriile din comunele și orașele controlate de primari PSD.

De câteva luni, liberalii se plâng că sunt ținuți cu dinții la gard în privința plăților care vin pe Planul Național de Redresare și Reziliență, unde sunt alocate fonduri pentru creșterea eficienței energetice și/sau construcția de creșe și grădinițe.

Alegerile locale, decisive

Partidul Național Liberal stă pe un butoi de pulbere după ultimele evenimente interne. Nicolae Ciucă a fost forțat să-l execute pe Nica, de la „Timiș”, ca să arate că n-a pierdut hățurile. În același timp, a deschis „Cutia Pandorei”, căci răzvrătiți sunt și cei de la Prahova. Iulian Dumitrescu a căzut pe dezvăluiri grele, fiind pedepsit pentru uneltiri mai grele decât ne putem gândi, dar, cu toate acestea, PNL Prahova l-a nominalizat să meargă în continuare pe liste pentru șefia Consiliului Județean. Ăștia ori n-au înțeles nimic, ori vor să tragă partidul în jos cu orice preț!

Ciucă are zilele numărate

Social-democrații văd și ei ce se întâmplă la liberali, dar nu intervin și așteaptă alegerile din 9 iunie, convinși că soarta lui Nicolae Ciucă și viitorul PNL se va decide la urne.

Avem informații din interior care spun că, dacă PNL obține un scor electoral dezamăgitor (se vorbește de atingerea pragului de 40%, în varianta alianței cu PSD), atunci se va pune serios problema schimbării președintelui Nicolae Ciucă. Un astfel de eșec va fi folosit drept motiv de revoltă de liberalii nemulțumiți, care vor cere ruperea coaliției cu social-democrații înainte de „prezidențiale” și „parlamentare”.

„Dreapta” unită pentru alegerile prezidențiale

Iohannis nu este străin de certurile care sunt în interiorul PNL. Un Ciucă demis în urma scorului la „locale” i-ar pava drumul șefului statului spre înfăptuirea planului avut în cap – refacerea Dreptei pentru atacarea „parlamentarelor”.

Aceasta este combinația care se discută în unele cercuri politice, care visează un Iohannis venit pe cai mari drept salvatorul PNL.

Ce nu știe Klaus Iohannis, însă, este că a vorbit când trebuia să tacă, iar anunțul său legat de înlocuirea lui Stoltenberg la NATO l-a deranjat pe Unchiul Sam. America a înțeles că i-a fost știrbită autoritatea și nu va lăsa ca tupeul lui Iohannis să treacă nepedepsit.

Național va dezvălui în numărul viitor pe cine vrea Washingtonul președinte la București!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.279 afisari

8 COMENTARII

  1. Voi faceti tot felul de combinatii fara sa-i vedeti mecla luiCiuca. Are el atata smecherie?

  2. Mâncați rahat 💩 cu mult mai mult decât chiar Gâdea M. Hoha își va lua din 3 pe cea mai lunga și mai groasa

  3. S-a trezit din nesimtire
    S’ obosit de nepasare
    Sasalaul vrea la NATO
    Nu oricum ci sef de facto

    Are ciuda pe ciraci
    Ca il sacaie in draci
    Si-i dezvaluie mereu
    Actiuni de derbedeu

    S-a gandit bine Dulapul
    Ca poporul ii vrea capul
    Ca sa scape nescopit
    In genunchi s-a milogit

    Prin divanuri si iatacuri
    La ai lumii dregatori
    Sa-l sustina contracost
    Iara el le va plati onest

    Cu-ale tarii bogatii
    Si diverse alte hotii
    Masluite in privatizare
    Prin decrete inselatoare

    Un razboi i-ar prinde bine
    Ca el stie sa le-mbine
    L-ar scapa de meditatii
    Si pe Carmen de agitatii

    Pe rusnaci ii ponegreste
    Si mereu ii zgandaraste
    Doar s-o-nfuria muscalul
    Sa-si goleasca arsenalul

    Si sa bubuie rachete
    Pentagonul face anchete
    Romania in OTAN
    Este doar un bantustan

  4. Sunt doar presupuneri ,oricum plavanul nu a facut si nici nu v-a face ceva ,pentru simplul motiv ca nu-l duce capul ,butonul la care raspunde este nemtesc,
    Deci ,putem presupune ca americanii il vor pe Simion mare sef de provincie,fapt care ne-ar putea face din nou sa presupunem ca lucrarea ucrainiana are esenta ruso-americana.
    Pamanturile ,adica agricultura la americani ,Resursele si industria la rusi .Intre timp mor UCRAINIENI SI RUSI DIN REPUBLICILE ASIATICE.-Investitie profitabila….
    ISIS…poate reprezenta un raspuns al -rusilor – morti in operatiunea speciala -razboi.

  5. Americanii vor merge INTOTDEAUNA pe mina unui militar.
    Asa a fost ORIUNDE AMERICANII SI-AU PUS CIZMA: CHILE, CUBA, NICARAGUA, SPANIA, PORTUGALIA, TURCIA ETC. ETC.
    AMERICANII VOR PRESEDINTE /DICTATOR UN MILITAR.
    ASADAR, DACA NU VA FI CIUCA, DESI E PERFECT PENTRU A PRIMI ROLUL, ATUNCI VA FI ALT MILITAR, UNUL LINGAU SI TRADATOR !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger