AcasăPoliticaBurduja, imn de campanie cu versuri „grăitoare”: „Văd ruine când scot capul...

Burduja, imn de campanie cu versuri „grăitoare”: „Văd ruine când scot capul pe geam/ Şi Bucureştiul cum se spală în lighean” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Sebastian Burduja

Se poate spune că Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, la alegerile din iunie, are imn de campanie. E vorba despre o melodie-manifest cu versuri care aduc în atenție principalele probleme cu care se confruntă locuitorii orașului condus, la momentul de față, de către Nicușor Dan.

Politicianul liberal care a intrat în cursa pentru fotoliul de primar general al Bucureștilor a distribuit online o melodie – „Revoluţia turcoaz”. Cu versuri în care apar menționate principalele probleme cu care se confruntă mulți dintre locuitorii Capitalei. Inclusiv lipsa apei calde. „Văd ruine când scot capul pe geam/ Şi Bucureştiul cum se spală în lighean” – sună versurile melodiei respective.

„Străzile sunt pline de capace, gropi adânci, Ai mașină nouă și-n loc să te bucuri, plângi! / Și ferească Domnul să nu ajungi la spital, Vii cu o entorsă și pleci cu serviciul funerar!”, sună primele versuri ale melodiei, aluzie la problemele cu traficul rutier, drumurile și la sistemul sanitar.

Refrenul piesei sună astfel: „Poți să-mi iei haina, banii de chirie, Poți să-mi iei planurile c-am încă o mie! / Îți dau și geaca, chitara și motorul, Îți dau orice vrei, doar nu-mi lua viitorul!”

Piesa ce poate fi văzută drept imnul de campanie a lui Burduja face referire și la situația clădirilor în paragină, la lipsa apei calde, dar și a căldurii – în timpul sezonului de iarnă.

„Hei! Hei! Hei! N-ai ce să ne mai iei! Văd ruine când scot capul pe geam, Și Bucureștiul cum se spală în lighean!/ Hei! Hei! Hei! N-ai ce să ne mai ieeeeiii! Și toată iarna țurțuri în dormitor, Ne pierdem viețile la un semafor.” – sună versurile piesei postate de către Sebastian Burduja.

„Avem atâtea visuri mari ce ajung pân’ la nori, Hai împreună să-mbrăcăm orașul în culori / Îți spun că un vot schimbă tot, dar ține de obraz, Să vii cu noi să facem revoluția turcoaz!”, mai spun versurile, aluzie la faptul că Burduja poată, în această campanie electorală, tricouri în nuanță turcoaz.

Videoclipul melodiei a fost postat pe pagina de Facebook a politicianului, dar și pe canalul de YouTube al lui Sebastian Burduja, iar piesa este interpretată de Visuri în Bagaj.

 

author avatar
Andrei Coman