AcasăPoliticaUPDATE: Bugetul pe anul 2022, adoptat în Parlament/Barna, reacție-fulger: „Vom ataca la...

UPDATE: Bugetul pe anul 2022, adoptat în Parlament/Barna, reacție-fulger: „Vom ataca la CCR” – VIDEO

Bugetul pe anul 2022 intră la vot final, joi, în ParlamentBugetul pe anul 2022 intră la vot final, joi, în Parlament (sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Senatorii și deputații ce se vor reuni în ședința de plen comun vor finaliza, joi, dezbaterile pe marginea proiectului bugetului de stat și a, respectiv, a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022. Urmează apoi să se dea votul final.

UPDATE: Atât bugetul de stat pentru anul 2022, cât și cel al asigurărilor sociale au fost adoptate, joi, în Parlament. La scurtă vreme de la anunțarea rezultatului votului, Dan Barna, fostul vicepremier în Guvernul Cîțu, a anunțat că USR-ul se va adresa Curții Constituționale.

Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” și 120 „contra”. De asemenea, bugetul asigurărilor sociale pe 2022 a trecut cu 291 de voturi „pentru” și 119 „contra”.

La scurt timp după anunțul oficial, Dan Barna a venit la microfonul de la tribuna sălii și a anunțat, pe un ton ferm, că USR-ul va ataca bugetul la CCR.

„S-a adoptat astăzi (joi – n.red.) un buget al clientelismului iresponsabil, un buget al pedepsirii românilor care nu au votat PSD sau PNL, un buget care a aprobat amendamentele extremiștilor și care n-a aprobat un singur amendament de la USR. (…) Vom ataca acest buget la CCR pentru că este un buget care discriminează românii și susține doar acea majoritate care a votat PSD sau PNL”, a tunat useristul.


Cele două proiecte au fost aprobate în ședința de luni a Executivului, ulterior ajungând la Parlament, în vederea dezbaterilor și a votului.

Ciucă: Avem în față un buget echilibrat, responsabil și realist

De altfel, în cursul zilei precedente, premierul Ciucă a fost prezent în Parlament la dezbaterea proiectelor legilor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.

„Avem în față un buget echilibrat, responsabil și realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanțare și să consolideze economia pe termen mediu și lung, valorificând resursele financiare oferite de Uniunea Europeană.

România are o viziune responsabilă de politici fiscale și bugetare, o strategie de consolidare fiscală graduală, care să potențeze și să mențină creșterea economică la un nivel de peste 4%-5% pe orizontul de referință, fiind conștientă că trebuie să utilizeze toate pârghiile pentru a pregăti economia în eventualitatea unor șocuri viitoare”, a declarat Nicolae Ciucă, de la tribuna Parlamentului, în 22 decembrie.

Ciucă: Este bugetul cu cea mai mare alocare a investițiilor din ultimii 32 de ani

Totodată, prim-ministrul a adus în atenție și alocarea bugetară pentru sfera investițiilor.
„Bugetul pentru anul viitor se fundamentează pe stabilitate și predictibilitate, coordonate menite să încurajeze investițiile și să crească atractivitatea României ca destinație de business. Este bugetul cu cea mai mare alocare a investițiilor din ultimii 32 de ani.

Fondurile însumează aproximativ 88,8 miliarde lei. Reprezintă practic dublul sumei investițiilor realizate în România în anul 2019”, a mai declarat Ciucă.

Și nu în ultimul rând, premierul a ținut să puncteze următoarele aspecte, cu privire la taxe și impozite: „Așa cum ne-am angajat, nu vom crește taxe și impozite, nu vom pune presiune asupra mediului de afaceri. Vom menține regimul fiscal actual al IMM – urilor, schemele de ajutor de stat pentru încurajarea investițiilor și toate măsurile aflate în vigoare pentru susținerea antreprenorilor”.

326 afisari

4 COMENTARII

  1. Cine-i barna?
    Știm, un cadavru politic, dar altceva?

    Dosarele lui sunt „bine”? „Sănătoase”?

  2. Băi poponel, ia-l pe Cioloşel si dați vă în spirală cu bivolaru nițel.
    Ciocu mic partid de sekuriki.

  3. & Ce bă, vați făcut proprietari și producători să așteptați subvenții de la beneficiarii, ?
    Păi în capitalism se împrumută societatea ca să finanțeze proprietarii, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger