AcasăPoliticaBugetul Ministerului Agriculturii, suplimentat cu 1 miliard de lei. Unde se vor...

Bugetul Ministerului Agriculturii, suplimentat cu 1 miliard de lei. Unde se vor duce banii/Premierul Ciolacu, anunț

sursa foto: Guvernul României/Facebook

Bugetul Ministerului Agriculturii, suplimentat cu 1 miliard de lei. De la vârful Guvernului vine un anunț important pentru fermieri.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul a suplimentat cu 1 miliard de lei bugetul Ministerului Agriculturii, pentru plata ajutoarelor către fermieri.

„Continuăm să-i sprijinim și pe agricultori și am suplimentat azi cu 1 miliard de lei bugetul Ministerului Agriculturii, pentru plata ajutoarelor către fermieri. Avem acum disponibili peste 1,85 miliarde de lei.

Putem plăti începând de luni atât ajutorul pe hectar în sectorul vegetal, cât și sprijinul financiar pentru fermierii din domeniul avicol și cel al creșterii porcilor”, a declarat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern de joi, 16 mai.

Ministrul Agriculturii: Toți beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro

Recent, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, anunțase la rândul său vești pentru fermieri.

„Am obținut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha, pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin și avicol.

Bugetul total este acum de 1,86 miliarde de lei, astfel încât toți beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro”, a transmis ministrul Barbu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit precizărilor ministrului Agriculturii, fondurile vor fi distribuite astfel:

-peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal
-peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci
– peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări.

„Așa cum Guvernul a promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc și pasăre. Actul normativ care permite efectuarea plăților este pregătit și va fi adoptat în următoarea ședință de guvern. Imediat, centrele județene ale Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură vor efectua plățile către toți beneficiarii eligibili.

Ne ținem de cuvânt și ne respectăm toate angajamentele luate în urma discuțiilor cu reprezentanții fermierilor”, a mai precizat ministrul Florin Barbu.

author avatar
Andrei Coman