AcasăPoliticaBugetul de stat pe 2023, adoptat de Parlament. Nicolae Ciucă: "Protejează populaţia"

Bugetul de stat pe 2023, adoptat de Parlament. Nicolae Ciucă: „Protejează populaţia”

Bugetul de stat pe 2023, adoptat de Parlament. Nicolae Ciucă: "Protejează populaţia"

Parlamentul a adoptat, miercuri, legea bugetului de stat pe 2023. Au fost 251 de voturi pentru, 115 impotrivă și 3 abțineri. O surpriză a fost trecerea unor amendamente propuse de grupurile parlamentare AUR, formațiune de opoziție.

Nicolae Ciucă a declarat după vot, în plen, că „este un buget realist care vizează susținerea economiei și protejarea populației”.

De ce USR şi AUR au votat împotrivă

USR și AUR au votat împotriva bugetului de stat. De ce? Explică George Simion:

„Bugetul țării este o bătaie de joc. Ne chinuim să mai dăm 2 lei la pensie 1 leu la salariu și să reparăm unul din 100 de poduri. Niciun leu pentru industrializarea țării, niciun lei pentru facilități energetice sau infrastructură. Să fim bucuroși că ce? Că -l avem pe Klaus Iohannis încă doi ani la Cotroceni?”.

Premierul a spus că bugetul este unul „realist” și „echilibrat” și „vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei”.

Doresc să vă mulţumesc foarte mult pentru dezbaterea bugetului de stat, pentru efortul pe care l-aţi făcut ca în această perioadă să avem bugetul aprobat. E pentru prima dată când în România avem aprobat bugetul înainte de jumătatea lunii decembrie.

Vreau să vă spun că este un buget realist, echilibrat, care vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei. Vom continua să ne focalizăm atenţia pe tot ce poate să însemne susţinerea mediului de afaceri, investiţii, protejarea cetăţenilor, protejarea cetăţenilor vulnerabili”, a declarat Nicolae Ciucă.

Este un buget echilibrat, din punctul nostru de vedere, după ce am rezolvat problema cu preţul la energie rămâne această luptă pe care o vom avea anul viitor în ceea ce priveşte inflaţia”, a zis şi președintele PSD Marcel Ciolacu.

author avatar
Andrei Ștefan
321 afisari

6 COMENTARII

  1. Despre ce „eforturi ” tot vorbesc ametitii astia cocotatai ?Ce eforturi faceti ba ? carati pietre de moara,lucrati in subteran,sapati la santuri cu sapaliga,urcati cate zece etaje zilnic pe jos ? Ete ai dreacu ce se mai chinuie, cand spaguiesc Bugetul sau cand dorm in Parlamentul meu.

    • Tov N. Ciuca sa dea D-zeu sa aveti parte de o moarte crunta , de ce va bateti joc de romani ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger