AcasăPoliticaBugetul Capitalei pe 2023, undă verde în Consiliul General. Nicușor Dan, reacție...

Bugetul Capitalei pe 2023, undă verde în Consiliul General. Nicușor Dan, reacție telegrafică

sursa foto: stiripesurse.ro

A fost ședință, vineri, la nivelul Consiliului General al Municipiului București, la finalul căreia s-a aflat că s-a adoptat bugetul Capitalei pentru anul în curs.

Bugetul Capitalei pentru anul 2023 a fost aprobat de către Consiliul General al Capitalei, cu 29 de voturi favorabile, potrivit agerpres.ro. În timpul dezbaterilor consilierii generali de la PSD au părăsit sala -în semn de protest faţă de faptul că nu le-a fost aprobat un amendament, conform sursei menționate.

Nicușor Dan: „Este un buget echilibrat”

De altfel, primarul Bucureștilor a transmis, pe Facebook, un scurt mesaj după ce s-a dat votul pe marginea bugetului Capitalei pentru 2023. Nicușor Dan a ținut să le mulțumească reprezentanților USR, PNL și PMP, din Consiliul General, fără să menționeze vreun cuvân despre consilierii generali de la Partidul Social Democrat.

Mulțumesc consilierilor generali USR, PNL și PMP pentru votul de astăzi de aprobare a bugetului Capitalei pentru anul 2023.

Este un buget echilibrat care permite atât funcționarea serviciilor, cât și continuarea investițiilor”, a transmis Nicușor Dan, pe Facebook.

Primarul Capitalei: „Începem anul fără datorii curente”

Edilul Capitalei a mai ales să puncteze un aspect, la finalul postării de vineri, 3 februarie: „Vorbim totodată de o premieră pentru că începem anul fără datorii curente”.

Asupra acestui aspect ultim menționat s-a oprit Nicușor Dan și în urmă cu câteva săptămâni, când, tot pe Facebook, lansase săgeți către precedenta administrație, de la PSD. „Primăria Capitalei începe anul 2023 cu zero datorii curente. Ce înseamnă acest lucru? Că în ultimii doi ani, cu mari eforturi, am reușit să plătim sau să eșalonăm nu mai puțin de trei miliarde de lei, datorii curente făcute de vechea administrație. Am evitat astfel un faliment iminent care însemna, printre altele, închiderea principalelor servicii publice: transport public, sistem de termoficare, spitale etc.

Aceste datorii s-au acumulat pentru că Primăria Capitalei, condusă de administrația PSD, cheltuia în fiecare lună mai mult decât avea, ceea ce a dus la o situație dezastruoasă: la sfârșitul anului 2020, nu mai puțin de 150 de companii și persoane private puseseră popriri pe conturile Primăriei Capitalei”, transmitea, între altele, primarul Nicușor Dan, pe 11 ianuarie.

author avatar
Andrei Coman
182 afisari

6 COMENTARII

  1. Daca Firea este zgripturoaica …voi ce sunteti:homalai mancatori de muci cu facultati facute cu bani cu o prezenta de 3 saptamani pe an ,iar la cursuri ivatati hotii~!

  2. Bi nazi esti fan plavanul hot de copiii ‘Zda lu mata homalaule! Mai spalati maimuta aia care mananca muci si leag-o si pe kloty cu un pietroi de gat ,apoi bufff…amandoi pe fundul lacului morii !,,Capitala linge muci prosti ”

  3. De unde jet …daca esti plin cu ca..cat pana la refuz abia mai respiri dihanie !Ca..cat progresisto-globalisto-nazist!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger