AcasăPoliticaBugetarii "tremură" pe caniculă: coaliţia PSD-PNL se ceartă dacă ar trebui să...

Bugetarii „tremură” pe caniculă: coaliţia PSD-PNL se ceartă dacă ar trebui să concedieze angajaţi de la stat sau nu

vouchere de vacanta

Discuțiile din coaliția PSD-PNL pentru pachetul de austeritate compus din creșteri de impozite și scăderi de cheltuieli au fost amânate pentru săptămâna viitoare.

În primul rând, pentru că președintele PNL, Nicolae Ciucă, este în vacanță, dar şi pentru că liderii nu se înţeleg dacă ar trebui sau nu să concedieze angajaţi de la stat.

Care ar fi măsurile de austeritate?

Liberalii cer ca deficitul de bani la buget, cifrat la circa 30 de miliarde de lei pentru anul, să fie acoperit și prin scăderi de cheltuieli. Printre acestea s-ar număra tăierea voucherelor și tichetelor de masă pentru bugetarii cu venituri mari.

Printre acestea s-ar număra tăierea voucherelor și tichetelor de masă pentru bugetarii cu venituri mari, dar şi reducerea „schemei de personal a statului”. Pe scurt, asta însemnă concedieri în rândul bugetarilor.

O altă propunere din interiorul PNL e ca eliminarea facilităților fiscale pentru anumite categorii de angajați să se facă în etape, pentru a nu bulversa industriile respective.

E vorba despre facilitățile pentru IT-iști, scutiți de impozitul pe venit, și facilitățile pentru angajații din agricultură și construcții – scutiți de impozit pe venit, de contribuția la sănătate și cu contribuții reduse la pensii și muncă. Aceste facilități ar urma să fie eliminate treptat, în doi ani.

România riscă tăierea fondurilor europene

Guvernul trebuie să facă rost de bani la buget pentru a se încadra în deficitul bugetar negociat cu Comisia Europeană, care nu trebuie să depășească 4, 4% din Produsul Intern Brut (PIB).

Pe primele cinci luni, deficiul raportat de Ministerul Finanțelor a fost 2, 32% din PIB. Dacă nu se încaderează în deficit, România riscă tăierea fondurilor europene.

Cred că în ultimă instanță va trebui, fiind un Guvern puternic, un Guvern cu o majoritate stabilă în Parlament, să ne uităm puțin și pe schema de personal a statului român, care trebuie să recunoaștem, indiferent din ce parte vedem lucrurile, este ușor cam stufoasă„, a spus liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

author avatar
Andrei Ștefan
886 afisari

4 COMENTARII

  1. Zice ca se bat si nu mai incap in birouri
    Atunci mai inchiriati spatii ,nu-i dati afara
    Sa nu cumva sa se incurce sa greseasca zerouri
    Si apoi sa cada de-a busilea pe vreo scara!

    Traesc dragii de ei ca la Avram in san
    Au sporuri de varice ,de la statul pe scaun
    Si spor de ingrasare de la stresul ceapcan
    De la plimbatul hartiilor pe la ghisee si geamuri!

    Ce credeti ca este asa de facil
    Sa te rastesti la omul acela umil
    Care este trimis de la altii cu ura
    Pentru o apostila sau o semnatura?

    De asta zic sa le dati mult banet
    Nu-i dati afara ,vorbitile -ncet
    CACI se streseaza foarte usor
    Si apoi isi ies din mintile lor!

  2. Jumătate dintre viermii atârnători la buget trebuie zburați.
    Salariile reduse cu 50%!!!

    Desființate sporurile, primele, bonusurile, voucherele, normele pe care le primesc nenorociții!

    • Vierme si nenorocit a fost tac’tu, ma nazistule! Bugetari sunt si medicii, si profesorii, si pompierii! Nu am vrut sa fiu sluga la patron analfabet si hot, de accea slujesc statul roman!

  3. Ăștia le bunghesc ca la grătaru’ lu tac’su. Mai taie o halcă de colo, mai pune una dincolo, n-au ei nevoie de studii, planuri sau alte bălării.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger