AcasăPoliticaBudăi, replică acidă pentru Ghinea, după acuzațiile privind achizițiile de mașini: „E...

Budăi, replică acidă pentru Ghinea, după acuzațiile privind achizițiile de mașini: „E frustrat”

(sursa foto: Marius Budai/Facebook)

Actualul șef de la Ministerul Muncii, social-democratul Marius Budăi, i-a dat o replică fostului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, de la USR, după ce acesta din urmă acuzase, orele trecute, că „Budăi tocmai cumpără 60 de mașini, pe procedură de urgență”. Fiind vorba despre achiziții de mașini pentru Casele de Pensii.

Reacționând în fața presei la acuzațiile pe care le-a formulat Ghinea, Budăi a adus în discuție PNRR-ul.

Budăi: E frustrat și îi pare foarte rău după consultanța pe milioane de euro din PNRR

În primul rând, mă așteptam de la colegii, cei care au scos în presă, domnul Ghinea cu limbajul dumnealui elevat, mă așteptam să le explice în primul rând cetățenilor români de ce i-a condamnat la sărăcie pentru următorii 50 de ani sau să le spună cetățenilor români de ce, atunci când el a fost în Guvernul României și a făcut parte din guvern, nu le-a dat părinților și bunicilor noștri niciun leu la pensie”, a spus Marius Budăi.

Asta mă așteptam să le explice cetățenilor români, dar eu cred că dumnealui e frustrat și îi pare foarte, foarte rău după consultanța pe milioane de euro din PNRR”, a adăugat ministrul Budăi, cu referire la Ghinea.

„Procedura a început în ianuarie, s-a finalizat în aprilie”

Ministrul Muncii a completat spunând că a cerut clarificări de la vârful Casei Naționale de Pensii, cu privire la aceste achiziții.

„Am solicitat și eu clarificări asupra acestei achiziții de la președintele Casei Naționale de Pensii, mi-au explicat că au fost prinse în buget încă de anul trecut, procedura a început în ianuarie, s-a finalizat în aprilie, s-au achiziționat și s-au casat mașini de peste 15 ani vechime care ar fi costat foarte mult la întreținere și nu mai erau sigure pentru circulație. S-au achiziționat mașinile prin programul Rabla, iar o parte din autovehicule au fost achiziționate prin PNRR, autovehicule cu motor electric, cu tot cu stații de încărcare”, a mai declarat Budăi în fața presei.

Conform ministrului, „fiecare casă de pensii județeană din țară și-a achiziționat câte o mașină”.

Ghinea: „Se cumpără mașini în draci”

Declarațiile lui Budăi au venit la câteva ore după atacul venit de la fostul ministru de la USR la adresa ministrului Muncii. Ghinea a acuzat că „se cumpără mașini în draci” și a arătat cu degetul în direcția social-democratului care conduce Ministerul Muncii. Totul, în contextul ordonanței prin care actualii guvernanți au în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Budăi tocmai cumpără 60 de mașini, pe procedură de urgență. (…) Ce se întâmplă acum în ministere e de tot râsul. Se cumpără mașini în draci, repede înainte să dea tot ei ordonanța că… nu se mai cumpără mașini. Le-a ieșit o gaură de 20 de miliarde de lei la buget și dau o OUG de fațadă. E doar pentru trâmbițat.

Prima dovadă, la mașini. Budăi este tipul ăla care plânge de grija traiului greu al românilor, mai ales al “seniorilor”, deși refuză să le crească pensiile și minte că nu îl lasă PNRR (7.8% din PIB a alocat Budăi pentru pensii anul ăsta). (…) În total, 60 de autoturisme noi în valoare de 5,7 milioane de lei. Ajută Budăi ”seniorii” luând mașini fără licitație la Casele de Pensii. Pensiile sunt mult sub procentul din PNRR, dar Budăi se luptă cu PNRR-ul”, a susținut, între altele, Ghinea, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, marți dimineață, 9 mai.

author avatar
Andrei Coman
368 afisari

6 COMENTARII

  1. Ai intrebat-o pe babornita ta
    Macoveica ,ce inseamna onest
    Sau zgripturoaica te invata asa
    Sa fii un scarbavnic scarbos si funest!

    Cum este baba asa esti si tu ca barbat
    Faci harachiri din oameni apoi
    Tot tu te dai individul lezat
    Jigodii perverse cu chip de broscoi!

    Ati oprit banet din PNRR
    Sa va luati jucarii sexuale
    Ati fi instare sa faceti orice
    Ca sa furati ,hastagisti plini de bale!

  2. Cum e turcul si pistolul ,e o vorba. Aceasta minciuna ipocrita se da la Ghinea, o alta pacoste pentru romani, ca nu a dat bani la pensionari. Da acest Budai in afara de mintit cu nerusinare de cand a fost pus de pesedea la carma ce bani a dat la pensionari? Un screm de baba? Sa zica mersi ca e inca ministru ptr ca rahatul cu care a dus la sclavie tara acest dusman de neam romanesc pe nume Ghinea, l-a salvat. Aducea bani de la ma-sa ca sa mareasca pensia cu 40%? Tara e vanduta la FMI si straini.Vom plati mai dureros de cum am platit cu ceasca povara creata de acesti ticalosi.

  3. Ia lamurete-ne bai Budigai,1) masinile sunt cumparate din banii fondului de pensii,adica din banii pensionarilor,cu ce drept ? 2) pt. ce le trebuie Caselor de pensii, cum zici tu,ca nu Casele de pensii se urca si se plimba aiurea cu masinile.3) Activitatea salariatilor dela Casele de pensii se desfasoara numai la locul de munca,adica in birourile Caselor de pensii.Prin urmare,ce nevoie au salariatii de masini ? Sau doamnelor directoare li s-a acrit sa circule la si dela serviciu cu masinile propii sau cu mijloacele de transport in comun ? 4) Ia intreba la DNA daca fapta este legala,si comunica-ne si noua tot aici in ziar,ca suntem curiosi.

  4. de ce nu poate un ministru sa circule cu Logan sau Duster? de ce trebuie neaparat masina straina BMW VW Mercedes etc?

  5. Nu circula cu Dacia,masina romaneasca ptr ca sufera de boala prostului.Prostul daca nu=i si fudul nu e prost destul, e o vorba din popor care le pica bine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger