AcasăNewsBucurești, tot mai aproape de lockdown! Voiculescu nu exclude carantina pentru Capitală

București, tot mai aproape de lockdown! Voiculescu nu exclude carantina pentru Capitală

Vlad VoiculescuBucurești, tot mai aproape de lockdown! Voiculescu nu exclude carantina pentru Capitală / foto: Agerpres

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu exclude carantina pentru municipiul Bucureşti. El este convins că rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mare decât cea raportată şi va mai creşte.

Vlad Voiculescu a spus, duminică, faptul că nu este exclusă carantina în Bucureşti. „Nu putem exclude acest lucru (carantina – n.r.) şi după 6 la mie – şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile -, nicio măsură nu poate fi eliminată şi atunci o să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei şi o să vedem”, a spus ministrul Sănătăţi.

Acesta a spus că între închiderea centrelor comerciale peste weekend şi închiderea şcolilor, preferă închiderea centrelor comerciale.

Cifrele din București nu ar fi reale

Ministrul a mai spus că este convins că „Bucureştiul are, astăzi, o cifră mai mare (de infectare – n.r.)”, atunci când a fost întrebat dacă rata de infectare de duminică, din Bucureşti, este de 5,33 sau 5,46 la mie.

„Capitala are în realitate o rată de incidență mai mare decât cea din statisticile oficiale. Calculele pe care le avem la Ministerul Sănătății sunt altele în ceea ce privește rata de incidență. Dacă ținem cont și de situația internărilor și din secțiile ATI”, a subliniat el.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat că este foarte posibil să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care indicele de infectare cu noul coronavirus trece de 6 cazuri la mia de locuitori.

„Este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, în Bucureşti şi localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţia, în special în mijloacele de transport în comun, în pieţe, malluri. Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe propria răspundere. Acum nu sunt alte măsuri pe masă.”, a precizat Alin Stoica.

author avatar
Andreea Vlad
137 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger