AcasăPoliticaBREAKING NEWS. Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, DEMIȘI! Cine va prelua interimatul...

BREAKING NEWS. Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, DEMIȘI! Cine va prelua interimatul la la Sănătate

vlad VoiculescuBREAKING NEWS Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, DEMIȘI de la Sănătate! Cine va prelua interimatul ministerului

Premierul Florin Cîțu a dat un verdict final în cazul ministrului Sănătății și al unui dintre secretarii săi de stat: Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost revocați din funcție! Interimatul ministerului va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Florin Cîțu, în urmă cu câteva momente.

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși! Ce l-a supărat pe Cîțu

Decizia premierului vine ca urmare a reacției celor doi oficiali din cadrul Ministerului Sănătății în cazul tragediei de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, în urma căreia și-au pierdut viața trei oameni. Picătura care a umplut paharul a fost ordinul cu noile criterii de carantinare ale unei localități, pe care Andreea Moldovan l-a semnat fără să aibă aprobarea premierului.

Potrivit Constituției, decizia de revocare a unui ministru îi aparține premierului Florin Cîțu și este înaintată președintelui Klaus Iohannis, cel care semnează decretul de revocare. Ulterior, o nouă propunere de ministru ar trebui să fie făcută într-o ședință a Coaliției. Până la o nouă desemnare, se va numi un ministru interimar. Florin Cîțu are susținerea PNL pentru decizia luată.

author avatar
Andreea Vlad