AcasăPoliticaBREAKING NEWS. Surpriză la europarlamentare. Diana Șoșoacă intră în Parlamentul European

BREAKING NEWS. Surpriză la europarlamentare. Diana Șoșoacă intră în Parlamentul European

sursa foto: Facebook/ Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial

Informații de ultimă oră vin la doar o zi după alegerile din 9 iunie, când, se știe, în România au avut loc atât alegeri locale, cât și europarlamentare.

Potrivit unor surse, Diana Șoșoacă – șefa partidului SOS România – ajunge la Bruxelles, în PE. Ce vești apar, așadar, la o zi de la alegerile europarlamentare?

Surse: Au intrat în PE cu ajutorul voturilor diasporei

Potrivit G4Media, care citează surse, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus au intrat în Parlamentul European, cu ajutorul voturilor diasporei.

Dacă în urma voturilor exprimate în țară, partidul SOS al Dianei Șoșoacă era la 3%, așadar sub pragul de 5% de intrare în Parlamentul European (PE), voturile din diaspora, unde conform acelorași surse, SOS a obținut peste 13%, au crescut scorul partidului lui Șoșoacă. Astfel, formațiunea va avea două mandate de europarlamentar.

E de menționat faptul că Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ocupă primele două locuri pe lista de candidați SOS la Parlamentul European. Drept urmare, figurează pe locurile eligibile.

Astfel, potrivit numărătorii paralele a partidelor, mandatele României în Parlamentul European se vor împărți astfel:

Alianța PSD-PNL – 20 de mandate
AUR – 6 mandate
ADU – 3 mandate
UDMR – 2 mandate
SOS – 2 mandate

Diana Șoșoacă a transmis, în urmă cu scurt timp, un mesaj prin intermediul paginii sale de Facebook. „A fi sau a nu fi în PE?! Ar fi pentru prima dată când cineva s-ar lupta pentru România! Cu mine aveți de furcă! Cu ceilalți v-ați înțeles! Numai Dumnezeu mă poate opri”, a scris, între altele, senatoarea, pe rețeaua de socializare.

Duminică, 9 iunie, românii și-au ales reprezentanții în Parlamentul European. România va avea 33 de reprezentanți în PE.

CITIȚI ȘI Diana Șoșoacă atacă pensionarii: „Au votat împotriva intereselor României”

author avatar
Andrei Coman