AcasăPoliticaBREAKING NEWS S-a decis! Când va fi votată moțiunea de cenzură

BREAKING NEWS S-a decis! Când va fi votată moțiunea de cenzură

motiuneaBREAKING NEWS S-a decis! Când va fi votată moțiunea de cenzură

Votarea moțiunii de cenzură este amânată până când se pronunță Curtea Constituțională pe sesizarea depusă de Guvern, au decis, joi, Birourile permanente reunite, cu voturile PSD, PNL și UDMR.

Birourile Permanente Reunite au fost de acord cu citirea moţiunii de cenzură joi, 9 septembrie, de la 16.00. De asemenea, prin votul PNL, UDMR şi PSD a fost luată hotărârea ca dezbaterea şi votarea să fie după decizia CCR privind conflictul Guvern-Parlament.

„Tertipurile vor continua şi au continuat. La propunerea UDMR s-a votat amânarea dezbaterii şi votului până după decizia CCR. Trebuie să spun clar că această aşteptare pentru o decizie a CCR nu are niciun fel de rost. Nu este întemeiat în niciun articol din Constituţie. Plenul este suveran, dar trebuie să avem majoritate”, a declarat Anca Dragu, președintele Senatului.

Orban: „Ați încălcat principiul statului de drept prin acest vot”

Ludovic Orban nu și-a exprimat votul, însă a precizat că votul dat reprezintă o împiedicare a exercitării unui drept constituțional de depunere și votare a unei moțiuni de cenzură. „Ați încălcat principiul statului de drept prin acest vot”, le-a spus Ludovic Orban colegilor din Birourile permanente.

„Votul este o încălcare a deciziilor CRR și a statului de drept. Mai mult decât atât, există o altă decizie a CCR care spune că nu se poate prelungi dezbaterea la nesfârșit. În decizia CCR se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea unei moțiuni de cenzură. Deciziile CCR trebuie respectate. Noi nu ne putem permite, ca parlamentari, să avem poziții, chiar dacă interesul politic ne dictează altceva. Nu pot să votez niciodată o decizie neconstituțională, care pune pe stop democrația din România. Ca atare, sunt prezent și nu votez!”, a mai spus Ludovic Orban.

Curtea Constituțională a stabilit pentru 15 septembrie termenul până la care Guvernul și Parlamentul trebuie să transmită punctele de vedere. Data dezbaterii de către CCR a sesizării Guvernului încă nu a fost stabilită.

author avatar
Andreea Vlad
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger