AcasăPoliticaBREAKING NEWS PSD intră la guvernare. Câte ministere a cedat Ciucă

BREAKING NEWS PSD intră la guvernare. Câte ministere a cedat Ciucă

Nicolae CiucaBREAKING NEWS PSD intră la guvernare. Câte ministere a cedat Ciucă

PSD ar fi cerut jumătate din ministere la negocierile de marți seara de la Vila Lac, iar premierul desemnat Nicolae Ciucă s-ar fi conformat. Nu mai puțin de 8 portofolii ajung pe mâinile social-democraților, potrivit unor surse politice, citate de Realitatea Plus.

Astfel, PSD ia Finanțele, Transporturile, Sănătatea și alte 5 ministere. Potrivit unor surse Realitatea PLUS, la Finanțe ar urma să fie numit Eugen Teodorovici, la Sănătate – Alexandru Rafila, la Transporturi – Sorin Grindeanu, iar la Interne – Gabriela Firea. Ministerul Educației, Ministerul Apărării și Ministerul de Externe ar urma să rămână la liberali.

Potrivit surselor politice, citate de g4media.ro, PSD ar mai fi solicitat și Secretariatul General al Guvernului, o poziție cheie pentru controlul actelor normative din Guvern.

Marele troc Ciucă-PSD

Delegațiile PNL și PSD s-au întâlnit marți seara la Vila Lac, în jurul orei 19.30, însă discuțiile s-au terminat după o oră, fără vreun rezultat. Din delegație au făcut parte președintele PSD Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, iar președintele PNL, Florin Cîțu, se afla împreună cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

„PSD vrea să intre la guvernare, în prima linie cu lideri, în șapte ministere. PNL nu poate accepta intrarea PSD. Cum putem explica asta electoratului?”, au explicat surse liberale pentru HotNews.ro.

Pe de altă parte, social-democrații îi acuză pe liberali că vor să fie doar ei în guvern. Dar dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente propuse de social-democrați, atunci și PSD se va alătura acestui demers.

author avatar
Andreea Vlad