AcasăPoliticaUPDATE. Nicușor Dan, în vizorul ANI. Au fost sesizate Parchetul General și...

UPDATE. Nicușor Dan, în vizorul ANI. Au fost sesizate Parchetul General și Curtea de Conturi/Care sunt acuzațiile + prima reacție a primarului Capitalei

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Informația momentului vine de la Agenția Națională de Integritate. Nicușor Dan, primarul Capitalei, a intrat în vizorul ANI.

UPDATE: Nu a trecut multă vreme de când s-a aflat de comunicatul transmis de ANI în cazul său până ca Nicușor Dan să aibă o primă reacție față de acuzațiile ce i se aduc.

Primarul Capitalei anunță, pe Facebook, faptul că va ataca în instanță raportul Agenției. Și vine cu câteva explicații, anunțând, totodată, că cere Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia reprezentanții instituției au întocmit raportul în cauză.

Iată mesajul integral al lui Nicușor Dan:

„Față de comunicatul Agenției Naționale de Integritate, precizez următoarele:
Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

1. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit.

2. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță.

Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul.”


Agenţia Naţională de Integritate anunţă joi că a sesizat atât Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), cât și Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Redăm în cele ce urmează precizările din comunicatul ANI în cazul lui Nicușor Dan:

„INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatului de primar general, DAN NICUȘOR DANIEL a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice, fără mandat de reprezentare, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada 07 august – 07 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), DAN NICUȘOR DANIEL a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000 Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat. Prin acest demers, bugetul ALPAB a fost suplimentat de la 11.517.000 Lei la 14.517.000 Lei. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003.

SESIZARE PARCHET – Abuz în serviciu și Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către DAN NICUȘOR DANIEL a infracțiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 din Codul Penal și a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât:

– amenda contravențională aplicată de către o instituție publică persoanei fizice DAN NICUȘOR DANIEL a fost achitată de Primăria Municipiului București, iar demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru DAN NICUȘOR DANIEL atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnatura olografă a acestuia, distinct pentru ambele calități;

– în perioada 07 august – 07 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al ALPAB, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000 Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat.

SESIZAREA INSTITUȚIEI PREFECTULUI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI cu privire la legalitatea exercitării de către primarul general DAN NICUȘOR DANIEL a celor patru funcții de conducere în cadrul instituțiilor sau serviciilor publice (Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București, ALPAB, Centrul Cultural Expo Arte), fără a avea un mandat de reprezentare.

SESIZAREA CURȚII DE CONTURI A ROMÂNIEI cu privire la legalitatea achitării amenzii contravenționale aplicată lui DAN NICUȘOR DANIEL in calitate de persoană fizică, din bugetul Primăriei Municipiului București.”

author avatar
Andrei Coman
510 afisari

84 COMENTARII

    • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati.

      Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  1. Cred e legat de ce-a zis ieri-alatăieri de calitatea construcților noi, ilegale majoritatea dar cu aprobări, și cutremur.

    • Nici,o diferență între firea și acest neomarxist mucea plicșor ,un habarnist incompetent la fel ca toți trădători de țară din ONG-ul usr,niște fătălăi pe trotinete

  2. Plicusoare, ai ca cat o, numai Tutankamon cel tacut, te poate salva
    Prin tine zarim, onestitatea USRist-o cominsita a membrilor terchea berchea ai lor, nistre zdrente securiste

  3. I think everything published was very reasonable.
    However, what about this? what if you added a little information?
    I am not saying your content isn’t solid., but suppose you added a post title that makes people
    want more? I mean UPDATE. Nicușor Dan, în vizorul ANI.

    Au fost sesizate Parchetul General și Curtea de Conturi/Care sunt acuzațiile + prima reacție a primarului Capitalei | Ziarul National is a little boring.
    You could peek at Yahoo’s front page and watch how they write post titles
    to get viewers interested. You might add a related video or a pic or
    two to get people excited about what you’ve got to say.
    Just my opinion, it would bring your posts
    a little livelier. https://0Xbt.net/profile/MorganI40

    • „infara legi” ???
      băh agramatule, învață în πiz da mă ti să scrii !
      ești atât de pr0st că a trebuit să furi un nume ?

      • Da,te în pl mea de neomarxist avortat,marș în pisda mati de zdreamta globalista pe g 4 kaka maka,la tapalabaru, nu mai imputi aerul pe aici ,garoi infect

  4. We absolutely love your blog and find most of your post’s to be
    what precisely I’m looking for. Would you offer guest writers to
    write content for you personally? I wouldn’t mind publishing a post or
    elaborating on most of the subjects you write regarding here.

    Again, awesome site! https://tukraina.pl/doku.php?id=lojik_solutions_info_matiques_magasin_en_ligne_et_soutien_technique

  5. @ Deci, dacă sunteți de acord că ANI trebuie să acționeze pentru punerea activității lui Nicușor Dan în cadrul constituțional reglementat, astfel ca Nicușor Dan să își poată exercita mandatul oferit de votul suveran al celor ce l-au votat, ?

  6. What i don’t understood is in fact how you are not actually a lot more
    well-liked than you might be right now. You’re very intelligent.

    You realize thus considerably in relation to this subject, made me in my opinion imagine it from
    so many varied angles. Its like men and women are not interested
    until it is something to accomplish with Lady gaga!
    Your individual stuffs nice. All the time take care of it up!

  7. Witһ havin so much writtеn content do y᧐u evdr run into any problems of plagrism
    orr copyright violation? My blog has a lot of cօmpletely uniquhe content I’ve either written myseⅼf or outsourced bᥙt it
    seems a lot of it is popping it uр all over the internet without my agreemеnt.
    Do you know ɑny techniques to help prevent content from eing гipрed off?
    I’d certainly appreciate it. https://help.ezadspro.co.uk/index.php?title=Awan_Jutaan_Jackpot:_Dapatkah_Anda_Membeli_Karcis_Mafiatoto_-_Mafiatogel_Situs_Togel_Slot_Dan_Live_Casino_Terpercaya_Mafia_Toto_-_Mafia_Togel_Selaku_Online

  8. Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you are a great
    author. I will remember to bookmark your blog and will eventually come back someday.
    I want to encourage you to definitely continue your great posts, have a nice morning!

  9. Look no further. We’re the #1 selection for immigration help.
    We can help you establish the path that you need to take, and we will assist you full each step.
    Our skilled immigration attorneys will probably be by your facet
    throughout each step. Attorney Basic Eric Holder said, „We’re taking a historic step to strengthen our justice system and protect the rights of probably the most weak members of society”.

    The Legal Aid Society is the nation’s oldest and largest not-for-profit public interest law
    firm for low-income households and people. Nationwide Analysis Council.
    (1997) „From Technology to Technology: The Well being and Properly-Being of youngsters in Immigrant Families”.
    If your petition is being processed on the National
    Visa Center (NVC), contact the NVC to request the transfer.
    USA Immediately. Retrieved February 1, 2018. All accessible nationwide crime statistics show immigrants commit fewer crimes, not more, than those born within the
    U.S. Ferraro, Vincent (February 14, 2015). „Immigration and Crime in the brand new Destinations, 2000-2007: A Take a look at of the Disorganizing Impact of Migration”.

  10. Іt’s pеrfect ttime to make sоme plans for the future аnd it is time to bе happy.
    I’ve read tis post annd if I could I want to suggest you few interesting things or ѕuɡgestions.
    Perhapѕ you can wrіte next articleѕ referring to this аrticle.
    I desire tto read more things about it!

    Here is mʏ bloɡ; film netflix terpopuler

  11. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your
    blog posts. Anyway I will be subscribing to your augment
    and even I achievement you access consistently fast.

  12. When I originally left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox
    and from now on whenever a comment is added I recieve 4 emails with the exact same
    comment. Is there a way you are able to remove
    me from that service? Thanks a lot!

  13. Superb blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
    Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid
    option? There are so many options out there that I’m completely confused ..
    Any tips? Kudos!

  14. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire
    someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to construct my own blog and would
    like to know where u got this from. appreciate it

  15. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who was doing a little
    homework on this. And he in fact ordered me breakfast because I stumbled upon it
    for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
    But yeah, thanks for spending the time to discuss this matter
    here on your blog.

  16. Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to give
    a quick shout out and say I really enjoy reading your blog posts.
    Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same subjects?
    Thanks a ton!

  17. Please let me know if you’re looking for a author
    for your blog. You have some really good posts
    and I feel I would be a good asset. If you ever want to
    take some of the load off, I’d absolutely love to write
    some articles for your blog in exchange for a link back to mine.
    Please blast me an email if interested. Thank
    you!

  18. Hello there, I think your website could be having internet browser compatibility problems.
    When I take a look at your web site in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it’s got some
    overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up!
    Aside from that, wonderful site!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger