AcasăPoliticaUPDATE. Șefa Guvernului Republicii Moldova și-a anunțat demisia/Maia Sandu, prima reacție/Cine a...

UPDATE. Șefa Guvernului Republicii Moldova și-a anunțat demisia/Maia Sandu, prima reacție/Cine a fost propus noul premier

Premierul Natalia Gavrilița și-a anunțat vineri, 10 februarie, demisia.

UPDATE: S-a aflat oficial numele celui care a fost propus să formeze un nou guvern la Chișinău.

Președintele Republicii Moldova a anunțat că l-a desemnat pe Dorin Recean drept candidat la funcția de premier.

Am avut consultări cu fracțiunile parlamentare. În urma discuțiilor, am semnat decretul prin care l-am desemnat pe Dorin Recean în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. În cadrul consultărilor cu fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, echipa PAS și-a declarat sprijinul pentru domnul Dorin Recean”, a declarat, vineri după-amiază, Maia Sandu.

UPDATE: Apar noi informații despre situația politică de la Chișinău, după ce Gavrilița și-a anunțat plecarea din fruntea Executivului Republicii Moldova. Se vehiculează deja un nume cotat cu mari șanse să fie desemnat candidat la postura de premier.

Conform surselor Deschide.MD, pentru funcția de prim-ministru ar urma să fie desemnat consilierul prezidențial Dorin Recean.

Acesta este consilierul Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretarul Consiliului Suprem de Securitate.

UPDATE: La scurt timp după ce Gavrilița și-a anunțat demisia, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis o primă reacție pe Facebook. A anunțat că urmează să aibă consultări cu formațiunile parlamentare, înainte de a desemna un candidat pentru postul de premier.

„Am luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavrilița. Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare – acolo unde alții doreau război și faliment.
Mulțumim mult, Natalia!

Urmând procedurile legale, în urma demisiei Prim-Ministrei, voi avea consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, voi desemna un candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova”, a transmis Maia Sandu.

Șefa Guvernului Republicii Moldova a ieșit în fața presei vineri, anunțând că, după un an și jumătate de mandat, părăsește fotoliul de premier.

„Ca de fiecare dată m-am convins că Republica Moldova are mulți prieteni la Bruxelles și suntem aşteptaţi în Uniunea Europeană cu braţele deschise. Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeaşi susținere și încredere pe care am simțit-o de la partenerii noștri europeni am fi reuşit să avansăm mai mult și mai repede. (…) După un an şi jumătate în fruntea acestui guvern a venit timpul să anunţ demisia mea din această funcţie”, a declarat Gavriliţa.

 

author avatar
Andrei Coman
789 afisari

25 COMENTARII

    • Mde’ , posibil , da’ Gavrilita așa mă ungi la sufliet că-i mai zdrahoancă sî lată-n șale.. Nah’ că ni s-onțăpenit !

      • Pai nu putea continua asa. Se apleca peste Maia si i-a dislocat soldul cu umerii ca sa-i ajunga cu limba in p i zda!

    • In poza pare ca sub fusta lu’ Natalia Gavrilița a intrat cineva si o linge in p i zda.O fi Maia?

  1. Distinsa Maia,este produsul exclusiv, al globalistilor sataniști, uitați,va cum sunt selectați pe sprânceană, fără familie și copii ,pt a fi lipsiți de orice fel de empatie, atunci când stăpâni o sa ceară, cu astfel de oameni la cârma este imposibil de lucrat

  2. Draga Maia, cand vin niste rusnaci salbatici si pe la voi, sa va dea trezirea de dimineata, poti sa uiti sa ceri ajutor de la dulapul si de la maciukanezul maidanez, astia 2 o sa te trimita la plimbare, in baschetii aia albi primiti de la unchiul Soros, care la 100 de ani nu da coltul deloc de la micutul virusel invizibil chinezesc 🙂 Ha ha ha 🙂 Cel mai bine e sa pui un prim-ministru pe un postak din asta usero-nazist de pe g4media lui tapalaba, ala care a scapat si aici pe site, uite ce nefericit e daca nu il ajuti si tu cu ceva acolo, sa fie bine, ca sa nu fie rau 🙂 Ha ha ha 🙂 Crapati odata, bai rusnacilor moldoveni de la Chisinau, Maskva nu mai crede in lacrimi 🙂

    • ” in baschetii aia albi”’ Ooooooo! Pai lu’ Joha i-a dat o spaca ca a cumparat rachete de 300 milioane euro! Asta primeste bascheti fara sa cumpere nimic?

  3. A zis cu gura ei ca venit timpul sa si dea demisia deci stia ca era la ordin pusa si tot asa pleaca !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger