AcasăPoliticaBreaking news: Guvernul Orban, chemat să-i dea raportul lui Iohannis! Ce se...

Breaking news: Guvernul Orban, chemat să-i dea raportul lui Iohannis! Ce se pune la cale la Palatul Cotroceni

Breaking news: Guvernul Orban, chemat să-i dea raportul lui Iohannis! Ce se pune la cale la Palatul Cotroceni (sursa foto: presidency.ro)

Nici bine nu au revenit pe tărâm autohton premierul și miniștrii care l-au însoțit în vizita în Franța, că s-a aflat faptul că președintele l-a convocat pe Ludovic Orban la Cotroceni, înaintea ședinței Executivului, programată pentru ora 19.

Concret, Klaus Iohannis i-a chemat miercuri după-amiază la sediul Președinției atât pe prim-ministrul Ludovic Orban, cât și pe vicepremierul Raluca Turcan, dar și pe miniștrii Finanțelor, Florin Cîțu, Ministrul Economiei, Virgil Popescu și Fondurilor Europene, Marcel Boloș. La discuțiile ce vor începe la ora 15 vor participa, de asemenea, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dar și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Din câte s-a anunțat public de la Palatul Cotroceni, este vorba despre o ședință pe tema fondurilor europene.

După întrevedere, șeful statului va ieși în fața presei, la ora 18, în timp ce Ludovic Orban și membrii Cabinetului pe care îl conduce se vor îndrepta către Palatul Victoria, acolo unde la ora 19 este programată să înceapă ședința de Guvern.

Discuții despre situația la nivel de ATI

De altfel, după ce în cursul zilei de marți a discutat cu experți de Terapie Intensivă și cu ministrul Sănătății, de la care a aflat detalii dintr-o analiză a resurselor de la ATI la nivel național – atât la nivel de paturi dotate cu aparatură specifică, cât și de personal medical, Klaus Iohannis anunțase că ”accesarea fondurilor europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) va duce încă la o creștere a capacității de gestionare a crizei sanitare”.

”În urma analizei nevoilor spitalelor, se va achiziționa, prin proceduri specifice – iarăși din fonduri europene – întreaga gamă de aparatură și echipamente necesare dotării unităților sanitare, de la monitoare, ventilatoare, paturi, aparate de anestezie, la ecografe și aparate RT-PCR. Accesarea acestor fonduri va avea un impact extrem de important, vom avea o creștere semnificativă la fiecare dintre acești indicatori, cifrele fiind calculate cu precizie de specialiști”, a mai declarat președintele Iohannis, de la Cotroceni.

Cele mai recente cifre oficiale, cele raportate marți de Grupul de Comunicare Strategică, arată că până la 27 octombrie, în România au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.

La nivel de 24 de ore au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), fiind raportate, totodată, 104 decese și 824 de cazuri de persoane confirmate cu noul coronavirus internate la ATI.

author avatar
Cristina Stefan
671 afisari

5 COMENTARII

    • Tari prost m-o fatat mamuku in sant la Tiraspol , daca stia ce capcaun tantos o plamaditu , ma astruca la 4 luni in Nistru .

  1. I-a chemat la ” sula lui ” sa-i ia la suturi. Pt. ca dupa cum ati observat,Talanul a iesit ieri pe post sa ne prosteasca inca o data in fata,de cum Guvernul meu respecta strategia pe care a stabilit-o Inca dela începutul pandemiei . Când conform strategiei Busteanul spunea ca sa nu se alarmeze lumea,sa nu dea crezare stirlor false cu care unii incearca sa induca panica,deoarece ar fi vorba doar de o gripa usoara,nu de ceva grav.Iar acum sa stam linistiti la locurile noastre,intrucat Tara are peste 3100 de paturi la ATI,si ca guvernul lucreaza spre binele oamenilor. Dupa care Arafat si Tataru ne-a spus clar ca ne paste un dezastru,medicii vor trebui sa aleaga cine se trateaza si cine moare.Nemaifiind paturi libere si aparatura necesara. Halal iavohl.

  2. pesedeee e de vina ca am guvernu’ prost…
    pesedee e de vina ca Ludovique nu poarta masca la ‘una mica’…
    pesedee e de vina ca guvernu’ meu a cheltuit o groaza de bani si tot nu am ventilatoare la ATI…
    pesedeee e de vina ca „Grupul comic strategic cu cocoase si platouri” , nu reuseste sa combata pandemia …
    din cauza pesedee virusul circula mai agresiv noaptea si de aceea inchidem Bucurestiul…
    …si totusi cati prosti il cred ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger