AcasăPoliticaBreaking News: Florin Cîţu şi-a dat DEMISA de la conducerea PNL. Cine...

Breaking News: Florin Cîţu şi-a dat DEMISA de la conducerea PNL. Cine va fi noul şef al liberalilor

florin-cituBreaking News // Florin Cîţu şi-a dat DEMISA de la conducerea PNL. Cine va fi noul şef al liberalilor

Florin Cîțu a anunțat că și-a depus demisia din funcția de președinte PNL. Acesta spune că nu-și va da demisia și din funcția de președinte al Senatului. „Acolo sunt alte discuții. Nimeni nu mi-a cerut demisia din funcție”.

Cîțu a mai spus că ceea ce se întâmplă acum în PNL nu dă dovadă de stabilitatea de care România are nevoie. Cîțu a spus că celor care nu au venit la ședință le-a lipsit curajul.

De ce şi-a dat Cîţu demisia?

Florin spune că dacă nu era coaliția guvernamentală cu PSD, ar fi continuat în funcția de lider al PNL.

„Este clar pentru mine că această coaliție cu PSD a fost greu de digerat, nu a fost un lucru natural. Tot ceea ce am făcut în această funcție, de când am preluat funcția de ministru al Finanțelor, premier și această funcție de președinte PNL, am luat decizii pentru binele României.

Am spus că sunt măsuri, și dacă eram ascultat astăzi nu aveam aceste probleme, dar sunt măsuri care vor avea efect de bumerang, știm foarte bine că așa se întâmplă. Am corectat, când am preluat guvernarea României în 2019, probleme care s-au acumulat între 2017 și 2019. Din păcate, văd iarăși același ritm”, a declarat Florin Cîțu în fața sediului PNL.

Flutur, noul preşedinte PNL?

Gheorghe Flutur va fi președintele interimar al PNL până la Congresul din 10 aprilie, au confirmat pentru G4Media surse din partid. Flutur a fost ales spre nominalizare ținându-se cont că este prim-vicepreședintele cu cea mai mare vechime.

Congresul PNL va fi organizat duminica viitoare pentru alegerea unui nou președinte, cel mai probabil actualul premier, Nicolae Ciucă.

author avatar
Andrei Ștefan