AcasăPoliticaBREAKING NEWS Dan Vîlceanu, validat pentru funcția de ministru al Finanțelor. Orban...

BREAKING NEWS Dan Vîlceanu, validat pentru funcția de ministru al Finanțelor. Orban a votat „împotrivă”

Dan VilceanuBREAKING NEWS Dan Vîlceanu, validat pentru funcția de ministru al Finanțelor. Orban a votat „împotrivă”

Dan Vîlceanu a fost validat, miercuri, 18 august, pentru funcția de ministru de finanțe cu 47 de voturi pentru și unul împotriva, vot venit dinspre Ludovic Orban, singurul din tabăra sa prezent la ședința de validare. Premierul Florin Cîțu a declarat la finalul ședinței că acesta ar putea depune jurământul chiar miercuri.

„Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinții de filială care au fost astăzi aici. Astăzi vom înaintea propunerea și sunt convins că astăzi vom depune și jurământul. (…) Am votat o derogare pentru candidatura mea la șefia PNL, a fost vot unanim pentru această derogare”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței. „Tot astăzi am cerut votul colegilor pentru programul de investiții Anghel Saligny, a fost un vot unanim. Este un program pentru români”, a declarat premierul.

Ședința a fost convocată de tabăra premierului, în condițiile în care președintele PNL Ludovic Orban a fost acuzat că s-a opus convocării. „Nu sunt de acord că eu am refuzat să convoc BPN. Am cerut o discuție cu premierul pe tema candidatului”, declara Ludovic Orban.

Scandal în PNL din cauza ședinței de validare

Premierul Florin Cîţu a anunțat marți seară pentru miercuri un Birou Politic Național pentru a valida propunerea lui Dan Vâlceanu, un apropiat de-al său, pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice. Totodată, acesta a subliniat că a discutat în prealabil cu Ludovic Orban.

Surse din partid au spus că Ludovic Orban și Florin Cîțu avuseseră o discuție zilele trecute în care conveniseră să stabilească data Biroului Politic Național(BPN), însă Ludovic Orban nu a mai fost contactat ulterior. Mai mult, la ședința Coaliției, chiar dacă cei doi s-au văzut și au stat unul lângă altul, Cîțu nu i-a spus lui Orban nimic.

Liderul PNL luase în calcul să nu participe la ședința conducerii PNL în care a fost validată propunerea premierului Florin Cîțu ca Dan Vâlceanu să fie numit la ministru de finanțe. Se pare că acesta s-a răzgândit și a votat „împotrivă”. Dacă nu ar fi participat, ar fi trebuit să-și delege atribuțiile de lider pentru ca ședința de validare să fie statutară, au explicat surse liberale, potrivit G4Media.ro. Din tabăra susținătorilor lui Orban, nimeni nu a fost prezent.

Cine este Dan Vîlceanu, omul susținut de Cîțu la Finanțe

Dan Vîlceanu este liderul PNL Gorj și unul dintre apropiații lui Florin Cîțu. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu are 49 de ani, este căsători și are 2 copii.

În perioada 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic la mai multe societăți comerciale. Cât privește activitatea sa politică, acesta a fost, rând pe rând președinte TSD Gorj (2006-2009), secretar Executiv PDL Gorj (2011-2012), prim-vicepreședinte PDL Gorj (2012-2013), președinte PDL Gorj (2013-2015), președinte PNL Gorj (2015-prezent). Acesta a fost în perioada 2012-2016 Consilier Județean la Consiliul Județean Gorj.

author avatar
Andreea Vlad
318 afisari

4 COMENTARII

  1. Iata cum sustine cutu un fost pesedist, ce-o fi cu el , ca numai mumii a adunat in jurul sau
    Domnul viitor MF, abonat la contractele cu statul de milioane de lei, integritatea ce spune ?

  2. Ce a dracu’ e politica asta jucata fara reguli. Orban a participat la BN al PNL ca sa nu delege drepturile de presedinte; un neica nimeni care a condus TSD Gorj, apoi sa mutat la PD si prin PDL a ajuns in PNL (evident nu a ajuns liberal – combinatia TSD PDL miroase a USR) va fi ministrul finantelor pentru ca e amic cu Citu, iar Citu a fost validat drept candidat neomarxist (in stare OWII – Operating While Intoxicated Ideological) pentru presedentia PNL, desi statulul PNL are niste reguli referitoare la vechimea in partid. Dar deh, la vremuri noi, doar noi!.

  3. Unul care e penal și doar pretendent la șefie convoacă și își nominalizează la cârma banilor un tablagiu la propriu care a făcut afaceri fictive nici măcar reale!!!!! Și cel suprem pe deasupra care îi girează????????

  4. Asta nu are nicio pregătire academică, pur si simplu a terminat o facultate de contabilități (!), contabilități pe care ani de zile a încercat sa le aplice la firma lu’ ma-sa pana cand l-au ” avansat „, la aceiași firma, ca ” director ” economic. Si-a ” economisit ” asa de bine d-au intrat in insolventa ! Sa numești un astfel de finanțist idiot ministru, auzi ” ministru de finanțe ” este musai sa fii si mai idiot ca el si-i clar ca acest cîț este pe lângă alte calitățiv de betiv, pușcăriaș, țepar bancar si ce-o s-o mai descoperi !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger