AcasăPoliticaBREAKING NEWS Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR

BREAKING NEWS Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR

Dacian CiolosBREAKING NEWS Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR

Dacian Cioloș și-a anunțat luni, 7 februarie, demisia de la conducerea partidului USR, după ce programul său politic a fost respins cu 14 voturi la 11 în ședința Biroului Național, potrivit unor surse politice.

Dacian Cioloș urmează să susțină o conferință de presă de la ora 18.00 în care e aşteptat să explice de ce şi-a dat demisia. Informația a fost confirmată de Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, la Antena 3.

„E un moment complicat, dificil pentru partid si imi pare rau ca s-a ajuns aici atat de repede dupa alegerile de anul trecut. Am incredere in intelepciunea colegilor, e important sa ramanem uniti. Dacian Ciolos ramane in partid, a facut multe pentru politica si va aface multe in continuare. Cer intelepciune de la colegi, sa ramanem uniti si trebuie sa ne pastram suflul si energia cu care ne-au cunoscut romanii. Ciolos ne-a zis ca va depune eforturi sa tina partidul unit, asta e obiectivul nr.1”, a declarat Moșteanu.

Cătălin Drulă va prelua interimatul

Funcția de președinte interimar va fi preluată de către vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la Congres, adică de către Cătălin Drulă. Acesta a declarat vineri seara, într-o emisiune la B1 TV, că este pregătit să preia șefia partidului.

Cioloș a anunțat joia trecută că va demisiona dacă Biroul Național îi respinge propunerile.

„Începem curând o întrunire a Biroului Național care are ca scop descoperirea cuvântului „demisie” în ultima noastră ședință. Vă spun eu ce am spus joi și voi spune și mâine, ca să fie foarte clar: dacă nu există susținere în BN pentru principiile și măsurile propuse, mandatul meu de președinte nu mai are sens. Și voi continua să lupt pentru acele principii alături de voi, ca simplu membru. Susțin 100% desecretizarea tuturor ședințelor de partid și transparentizarea trebuie să fie un deziderat permanent în politica noastră internă”, declarat Dacian Cioloș.

Schimbările cerute de Dacian Cioloș

– O comisie externă care să facă propuneri de politici și ministri pentru guvernul din umbră. Echipa Barna susține că este nestatutară
– Oprirea excluderilor pe motiv de delict de opinie. Echipa din vechiul USR arată că nu există un astfel de fenomen, fiind vorba mai ales de excluderea unor membri care nu au respectat statutul
– schimbarea secretarului general al USR, apropiat de Dan Barna. Dacian Cioloș vrea înlocuirea acestuia, deși în statutul partidului se arată că acesta e numit de o majoritate de două treimi din membrii Biroului Național

author avatar
Andrei Ștefan
358 afisari

10 COMENTARII

  1. S a gasit o ranga si pt el sa l lase fara slujba cum au facut ei la sute de romani care in pandemie si au inchis afacerile.

    • Stai blând și nu mai fii prost: mai este vreo 3 ani și ceva europarlamtar basca pensia nesimțită de la iuropa

  2. Ce facusi nea clatita ?
    Te-a dat ochi albastrii afara ?
    Te-ai ars pe-o parte pezevenchi mic si infumurat

  3. Securiştii fac bani prin copii şi nepoţi, chiar dacă nu sînt ai lor: Drulă şi „prietenii lui tati”

    Să trec acum la altceva, de fapt la miza întregii poveşti: puterea nu e de dragul puterii, ci de dragul banilor. Să vedem cum ”se fac” banii securiştilor, prin USR-PLUS. Cătălin Drulă a fost şi este, înainte de politician userist, fiul tatălui său Gheorghe Drulă, numărul doi în firma Felix Telecom, înfiinţată sub umbra generalului în rezervă Teodor Ilieş. Ca spion ceauşist la Geneva, în anii ’80, Ilieş purtase numele conspirativ ”Claudiu Averescu”. Iar firma unde tatăl useristului Cătălin Drulă e ”numărul doi” e una dintre cele care s-a dezvoltat după ’89, de către securişti care au ”privatizat” comunismul, tranzacţionînd de fapt avuţia naţională a României. Asemenea firme au fost căpuşe securiste ale statului, profitînd de relaţiile foştilor spioni ceauşişti precum Ilieş, pensionat ca general SIE.

  4. Bai urinatorule de Ciolos, bai tradatorule de neam si de colonie mica esuata bananiera, da-te la fund acum, adica la kurkubeu, sa nu te dibuiasca astia pe unde te ascunzi !! Acum ca ai furat si tu destul, vezi sa nu afle astia pe unde ai ascunzii muntele ala de banet, ca te rapesc de pe strada, si ajungi ca ala din casa Gucci, in cel mai bun caz fara 1 deget si fara 1 ureche !! Ha ha ha 🙂 In locul tau, bai Ciolos, as disparea pe ceva insula exotica, sau mai bine ar fi pentru o oaie autentica romaneasca ca tine sa dispari pe insula aia cu 5 milioane de io, numita si Noua Zeelanda, vezi ca acolo chiar poti sa te ascunzi inte atatia oi, mai ales inte aia cu 2 picioare !! Ha ha ha 🙂 Bai Cilos, bai nazistule imputit, canta si tu cu noi, ca un nazist autentic: Sieg Heil, Sieg Heil, Novaxx Djokovici Macht Frei !! Ha ha ha 🙂 Bai Ciolos, bai ametitule, astia isi bat joc de tine, bai tampitule, mai ales HaBarna ala diletant !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger