AcasăPoliticaBotnița de presă

Botnița de presă

Au încercat și înainte, cu site-uri închise sau blocate, cu articole care dispăreau subit de pe rețelele de pe socializare, cu ziare care nu mai aveau acces pe Facebook. Tot ce nu convenea guvernanților era șters și nu prea existau posibilități de recuperare. Televiziunile își croiau programele în funcție de preferințele celor din moțul puterii. Acum, însă, operațiunea se va  desfășura la nivel de stat. Botnița de presă a devenit la mare căutare și va funcționa ca nimeni alta.

A sosit vremea schimbărilor la Consiliul Național al Audiovizualului, mandatul membrilor expiră nu peste mult timp. Regula impune doi oameni din partea Parlamentului, unul din partea guvernului și încă unul din partea Administrației Prezidențiale. Adică din partea lui Iohannis, mai concret. Televiziunile sunt vizate în mod direct. Nu chiar toate, ci mai ales România TV și Antena 3. Anumite surse spun că Ludovic Orban este interesat ca omul care vine din partea PNL, dar și cel care este propus de Administrația Prezidențială să lovească la greu. Sancțiuni peste sancțiuni, amenzi cât mai mari, ca să le piară jurnaliștilor cheful să mai ia în tărbacă PNL sau pe Iohannis.

Ludovic Orban vorbește de derapaje ale celor două posturi TV. Când Iohannis făcea stânga-mprejur și ignora garda de onoare, era derapaj? Când își arunca paltonul pe capota mașinii era și ăsta derapaj? Când inventa cuvinte în limba română tot derapaj era? Când guvernul se scaldă în decizii aberante cum să le numești? Orban caută se dreagă imbecilitățile actului de guvernare și probabil că este în căutarea de figuri de stil prin care să acopere demagogia celor care ne conduc. N-ai voie să critici, n-ai voie să ataci cu nimic splendoarea imposturii și a prostiei umane. Dacă e vreunul prost, sigur e de la social democrați sau de la Alianța pentru Unirea Românilor. De ce să o popularizezi pe Diana Iovanovici-Șoșoacă, senatoarea care trage din orice poziție? Nu e voie, mai bine dai secvențe cu declarațiile de presă ale lui Iohannis. S-a dus Iohannis la schi după incendiul de la „Matei Balș”? Nu, erau imagini vechi, dar România TV are oftică personală la adresa președintelui. Se critică PNL că ne duce spre dezastru? Ia dă-le televiziunilor o amendă mare cât publicitatea pe o lună, să vezi cum se potolesc și vor spune că liberalii ne scot din dezastrul în care ne-a băgat PSD. Era mai bine pe vremea social democraților? Mai dă-le o amendă, mai mare decât China, și ai să vezi cum fără PNL am fi murit de foame.

author avatar
Valentin Boeru
1.237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger