AcasăPoliticaBOMBA zilei! Răsturnare de situaţie cu PNRR? Ce se întâmplă cu plăţile...

BOMBA zilei! Răsturnare de situaţie cu PNRR? Ce se întâmplă cu plăţile din banii europeni e UIMITOR!

banii pnrrBOMBA zilei! Răsturnare de situaţie cu PNRR? Ce se întâmplă cu plăţile din banii europeni e UIMITOR!

Ba avem OUG pentru plăţile cu banii din PNR, ba nu avem. Ordonanța de urgență vitală pentru efectuarea primelor plăți din PNRR, despre care ministrul Fondurilor europene, Dan Vîlceanu, a anunțat vineri că a fost adoptată de Guvern, se află din nou astăzi, 13 decembrie, pe agenda Executivului.

De ce? „Forma finală a proiectului de Ordonanță de Urgență va fi pusă în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ”, spun oficialii Executivului.

OUG trebuie revalidată

Executivul a revenit cu precizări, spunând că „Ordonanța de Urgență privind stabilirea cadrului instituțional și financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență, precum și pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Național de Redresare si Reziliență necesare României pentru accesarea fondurilor externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare si Reziliență va fi revalidată astăzi de membrii Guvernului pentru a pune forma finală în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ în privința unor norme de tehnică legislativă”.

29,2 miliarde euro prin PNRR

România beneficiază de fonduri în valoare de 29,2 miliarde euro prin PNRR. Din această sumă, 14,24 miliarde de euro sunt finanţări nerambursabile, iar 14,94 miliarde de euro reprezintă împrumuturi acordate în condiţii avantajoase, la nivelul costurilor Comisiei Europene.

Prima tranșă din prefinanţarea pentru implementarea PNRR, în valoare de 1,85 miliarde euro, a fost plătită României la începutul acestei luni.

author avatar
Andrei Ștefan
636 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger