AcasăPoliticaBOMBĂ! Se rupe coaliţia de guvernare? Cauza divorţului: Legea Bugetului 2021!

BOMBĂ! Se rupe coaliţia de guvernare? Cauza divorţului: Legea Bugetului 2021!

coalitieBOMBĂ! Se rupe coaliţia de guvernare? Cauza divorţului: Legea Bugetului!

Legea Bugetului 2021 a stârnit râcă între partidele din coaliţia de guvernare. Miniștrii USR PLUS amenință că nu votează legea.

De ce? Din cauză că li s-au alocat mai puțini bani decât se discutase iniţial. Ar fi vorba despre ministerele Sănătății, Economiei, Transporturilor și Fondurilor Europene.

Sectorul HoReCa, afectat

Un exemplu de sumă diminuată ar fi pentru susținerea Horeca, pentru care miniștrii USR PLUS ar fi cerut 2,5 miliarde de lei și au primit doar 1 miliard. Și bugetul Casei Naționale de Sănătate ar fi fost diminuat cu 3 miliarde de lei, conform postului Antena 3.

Voci din interiorul coaliţiei susţin varianta rupturii din pricina modului în care au fost alocaţi banii în Legea Bugetului 2021. „Este scandal. Dar o să găsim o soluție”, au susţinut surse pentru postul Digi24.

Orban a spus că va fi pus în dezbatere proiectul de buget

Ludovic Orban a anunţat că probabil în această săptămână va fi pus în dezbatere proiectul de buget pentru 2021.

Nu ştiu de existenţa unor nemulţumiri, pe mine nu m-a sunat niciun ministru. În general am luat deciziile legate de buget care sunt decizii grele”, a adăugat liderul PNL, întrebat despre existenţa unor nemulţumiri ale miniştrilor USR-PLUS privind banii alocaţii la ministere.

Orice ministru trebuie să înţeleagă că suntem în situaţia în care suntem, că trebuie să facă reforme, trebuie să restrângă cheltuielile necesare şi trebuie să utilizeze în mod eficient resursele pe care le au la dispoziţie şi să maximizeze capacitatea de utilizare a fondurilor europene pentru atingerea obiectivelor din programul de guvernare.

În general am luat deciziile legate de buget care sunt decizii grele„, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele USR Dan Barna a afirmat, miercuri, că nu există tensiuni între miniştrii USR-PLUS şi premierul Florin Cîţu, fiind vorba doar despre discuţii pentru găsirea celor mai bune soluţii.

Citesc diverse năzbâtii despre sabotaje imaginare. Nu are nicio legătură cu realitatea, avem un dialog foarte corect”, a explicat el.

author avatar
Andrei Ștefan
547 afisari

5 COMENTARII

  1. Cand ai oameni devotati furtului si nu patriotismului, cand minti de la hun la securist ca dai si apoi nu ai, e usor sa decazi din ostean in mercenar.
    Ar fi mai util sa-si dea ei un glont in teasta decat sa-i mitralieze batranii ca pe Pdl, Prm, Pntcd si altii la vot.

  2. Daca si-au permis asemenea minciuni, gandesc ca 15% e teribil de mare pt ei…
    Si trebuie adusi la 2.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger