AcasăPoliticaBombă! România poate cere despăgubiri Olandei pentru că se opune intrării în...

Bombă! România poate cere despăgubiri Olandei pentru că se opune intrării în Schengen

Maria Grapini: ”Olanda trebuie pusă la colț, nu România”

Europarlamentarul Maria Grapini susține că România ar putea cere, la Curtea Europeană de Justiție, acordarea de despăgubiri din partea Olandei pentru prejudiciile economice cauzate de opoziția pentru intrarea în Schengen. Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, însă, europarlamentarilor români să nu cumva să facă afirmații care să-i irite pe olandezi, adică un fel de ”ciocu mic și joc de glezne”. 

Sfaturile premierului Nicolae Ciucă pentru europarlamentari subliniază încă o dată politica în genunchi pe care România continuă să o facă în relația cu Uniunea Europeană. În timp ce Olanda se opune intrării României în Schengen, sfidând regulamentele și procedurile UE, singura soluție a prim-ministrului nostru este să întoarcem și celălalt obraz, că poate ne-o trag mai cu milă.

Potrivit europarlamentarului USR Dragoș Pîslaru, solicitările lui Ciucă ar fi fost ”de bun simț”. „Ideea a fost că nu are sens în această perioadă, sensibilă, să ostilizezi opinia publică olandeză atacându-i că nu înţeleg, că vor să ne ia portul, discursul de radicalizare al României cu nuanţe patriotarde, că noi apărăm graniţele. Există această tendinţă de a-şi rupe cămaşa, mi s-a părut de bun simţ, avem nişte demersuri diplomatice, să îi lăsăm să îşi facă treaba”, a afirmat Dragoş Pîslaru. Indignată de sfaturile lui Ciucă, europarlamentarul Maria Grapini consideră că, dimpotrivă, ar trebui să-i irităm pe olandezi și să le punem în față regulamentul Schengen.

”Prim-ministrul olandez, când a venit în România, nu a fost contrazis de autorități, deși a vorbit de cu totul altceva. Că este corupție în România? Nu are legătură una cu alta. Corupție este și în Olanda, pedofili sunt și în Olanda, consumatori de droguri sunt și în Olanda. Am avut cazuri de copii români omorâți de pedofili olandezi și nu am cerut să iasă Olanda din Schengen. Deci domnul prim-ministru al Olandei și domnul prim-ministru al nostru mai bine s-ar pregăti cu regulamentul Schengen și cu faptul că România întrunește toate condițiile. Nu amestecăm nici MCV, nici funcționarea statului de drept, nici nivelul de corupție. Ca o paranteză, nu în România este nivelul cel mai mare de corupție”, ne-a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Prejudiciu economic imens

Neprimirea României în Schengen este din cauza Olandei, pentru că celelalte cinci state care se mai opuneau au fost convinse că România trebuie să fie în Schengen, susține europarlamentarul Maria Grapini. Aceasta consideră că cetățenii și întreprinzătorii români sunt discriminați prin neprimirea în Schengen.

”Ce regulă democratică ne arată nouă Olanda, când un om din 27 în Consiliul European poate să pună barieră la zeci de milioane de cetățeni, transportatori și întreprinzători, care nu au acces corect în zona Schengen. Olanda face rău nu numai României și Bulgariei, ci și Uniunii Europene, pentru că va crea neîncrederea cetățenilor în aplicarea regulilor unitare, atunci când vedem dubla măsură. Domnul premier Ciucă mai bine ne spunea să-i dăm argumente în plus pentru a convinge Olanda că este nedrept ceea ce face. Și da, până la urmă trebuie să le spună olandezilor și acest lucru, că, dacă continuă să se opună, ne vom duce să cerem despăgubiri la Curtea Europeană de Justiție, pentru că creează acest prejudiciu economic imens țării noastre”, ne-a precizat europarlamentarul Maria Grapini. Mai mult, susține europarlamentarul, președintele Iohannis ar trebui ca, în Consiliul European, să facă lobby la ceilalți șefi de state și de guverne să se solidarizeze și să convingă Olanda, pentru că Olanda trebuie pusă la colț acum, nu România.

Se fragmentează piața internă

Rezoluția pentru România și Bulgaria a fost votată cu o majoritate covârșitoare, cum nu a fost niciodată, cu 547 voturi pentru și doar 47 eurodeputați au fost împotriva și 46 s-au abținut, mai arată europarlamentarul Maria Grapini. ”Noi avem acum îndeplinite toate condițiile procedurale și regulamentare. Atunci când am avut celelalte două rezoluții, erau 5 state care se opuneau, printre care Finlanda, Franța, Germania, dar acum avem o singură țară care se opune. Din punctul meu de vedere, și celelalte state UE, care au renunțat să se mai opună, ar trebui să facă presiuni asupra Olandei. Pentru că fragmentarea pieței interne este și în defavoarea celorlalte state, chiar dacă efectul este cel mai mare asupra României și Bulgariei”, a mai afirmat europarlamentarul Maria Grapini.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.678 afisari

13 COMENTARII

      • PE ZIARE.COM SUNTETI INJURATI , AMENINTATI , SI CENZURATI DACA NU COMENTATI DUPA REGULILE CE VI SE IMPUN DE SITE-UL NAZISTILOR ZIARE.COM

        ZIARE.COM UN SITE DE ANALFABETI FUNCTIONALI UNDE INJURATURILE SI AMENINTARILE CURG , UN SITE DE NAZISTI CE IMPUN CENZURA LA SANGE
        MUISTII DE PE ZIARE.COM SUG POOLA LA GREU SI LING IN COOR PROFUND POLITICIENII TARII CA SUNT PLATITI PENTRU ASTA

  1. eu cred ca in loc de despagubiri vor mai da ceva miliarde sa nu-i supere pe olandezi asa cum a spus mortaciunea de ciuca acompaniat de calalta momaie , ciolacu , care ii tremura izmenele in fata bulangiului rutte . pe de alta parte ii inteleg si pe olandezi , cu asemenea servitori te porti ca un stapan .

  2. ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR IMPUTITE SI A FAKE-UL , FALSII JURNALISTI CARE O SUG DIN GREU PENTRU O COAJA DE PAINE SUNT CEI MAI PROSTI SI TAMPITI COPISTI ANALFABETI ADEVARATE DEJECTII UMANE CE AU O POLITICA DE CENZURA SI STERG COMENTARIILE SI CONTURILE CELOR CE NU LING IN KOOR CLASA POLITICA CA EI

    ZIARE.COM UN SITE DE ANALFABETI FUNCTIONALI UNDE INJURATURILE SI AMENINTARILE CURG , UN SITE DE NAZISTI CE IMPUN CENZURA LA SANGE
    MUISTII DE PE ZIARE.COM SUG POOLA LA GREU SI LING IN COOR PROFUND POLITICIENII TARII CA SUNT PLATITI PENTRU ASTA

  3. Oare de ce se tem? Nu cumva sunt vulnerabili pe motive de manuit banul public si acumularea de averi? Nu cumva suntem incălecați de puscariabili?

  4. Bravo doamna Grapini, felicitari!
    Cat priveste indicatiile ”pretioase ” ale dlui general prefer sa nu zic nimic ca nu imi apare postarea.

  5. Ia să punem niște taxe sau restricții pe importurile din Olanda și pe afacerile ei de pe aici, dar dur nu așa de ochii lumii, să vezi cum or să se gândească mai bine când vină prin România să dea ordine lui Johannis și lui Ciucă. Păcat, Ciucă nu are atitudine de militar, patriot și cu coloană vertebrală, ci se comportă ca o slugă credincioasă. Poate ar trebui să studieze un pic istoria despre Antonescu, chiar dacă este contestat, acesta a fost singurul din Europa față de care Hitler avea respect, nu-l băga sub masă ca pe Musollini. Ciucă nu a învățat nimic din demnitatea de militar, a trecut ca gâsca prin apă prin instituțiile militare de învățământ unde demnitatea de militar, patriotismul și onoarea sunt calități de bază pentru un militar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger