AcasăPoliticaBOMBA lansată de Dan Barna! Urmează ruperea coaliţiei în scurt timp?

BOMBA lansată de Dan Barna! Urmează ruperea coaliţiei în scurt timp?

dan barnaBOMBA lansată de Dan Barna! Urmează ruperea coaliţiei în scurt timp?

Liderii din coaliţie nu reuşesc deloc să se înţeleagă. De aceea, ruperea acestei echipe de guvernare pare iminentă. Astăzi a venit rândul vicepremierului Dan Barna să acuze UDMR pentru „amendamentul toxic și de neacceptat” privind mutarea SIIJ la Parchetul General. Cu o zi în urmă, ministrul Justiției, Stelian Ion a criticat UDMR din același motiv.

Coaliția de guvernare nu a ajuns încă la un consens în privința desființării Secției Speciale, astfel că USR-PLUS a transmis că nu e cazul încă al convocării unei sesiuni speciale a Parlamentului.

Dan Barna a atacat UDMR-ul

Dan Barna a declarat luni că este de „neacceptat amendamentul UMDR de mutarea a SIIJ la Parchetul General”.

Am analizat împreună cu colegii din Biroul Naţional toate variantele posibile. Concluzia este una foarte clară: amendamentul UDMR care se află în momentul de faţă în comisia de la Senat este unul care nu desfiinţează SIIJ.

Amendamentul UDMR nu face decât să mute Secţia specială dedicată magistraţilor la Parchetul General.

Nu ne putem permite, ca stat, să transmitem acest mesaj de reformă ca şi glumă, prin care, în loc să desfiinţăm SIIJ, pur şi simplu schimbăm eticheta de pe uşă şi adresa de pe cartea de vizită şi mutăm o secţie specială dedicată tot magistraţilor, o mutăm la Parchetul General.

Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic este de neacceptat, şi atât timp cât nu găsim o soluţie în coaliţie, o sesiune extraordinară este, din punctul nostru de vedere, prematură şi nefuncţională”, a anunțat Dan Barna.

Se rupe coaliţia de guvernare?

Politic, orice este posibil. Ştim asta de 30 de ani în România. Până la momentul de faţă această coaliţie a arătat că a avut şi înţelepciunea şi capacitatea de a găsi soluţii la problemele care au apărut şi eu rămân în continuare optimist că vom găsi o soluţie pentru ca desfiinţarea SIIJ să devină o realitate.

În momentul de faţă cu privire la SIIJ avem toate argumentele politice şi juridice şi de la Comisia de la Veneţia prin care se spune foarte clar că un astfel de instrument sabotează funcţionarea justiţiei.

Propunerea UDMR nu face decât să mute adresa şi e un lucru pe care nici Parchetul General nu şi-l doreşte”, a conchis Dan Barna.

author avatar
Andrei Ștefan
453 afisari

2 COMENTARII

  1. Tipul asta nu era presedinte in filmul ala „Idiocracy”? Adica cand a respectat el ce zice Comisia de la Venetia?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger