AcasăPoliticaBombă la Sectorul 1! Daniel Tudorache o face KO pe Clotilde Armand...

Bombă la Sectorul 1! Daniel Tudorache o face KO pe Clotilde Armand după renumărarea voturilor!

Daniel TudoracheBombă la Sectorul 1! Daniel Tudorache o face KO pe Clotilde Armand, după renumărarea voturilor

Daniel Tudorache ar fi câștigat alegerile de la Sectorul 1 cu aproape 1000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand, actualul primar.

Numărătoare voturilor de către polițiști s-a încheiat marți seară, 11 mai, urmând ca în decursul zilei de miercuri cei de la Parchet să transmită un comunicat oficial în acest sens, potrivit unor surse din anchetă, citate de Antena 3.

Renumărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din Sectorul 1 a avut loc la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală, unde a fost improvizat un spațiu. 10 polițiști au fost desemnați să se ocupe de renumărarea buletinelor de vot, după o solicitare venită dinspre Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ).

PSD a reclamat fraude la alegeri

SIIJ a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand, după ce PSD a reclamat o presupusă fraudă la vot.

După ce s-a încheiat procesul de renumărare, care a fost prelungit cu 10 zile, urmează să se confrunte buletinele de vot cu procesele verbale. Este posibil ca urmărirea penală să înceapă pe numele mai multor persoane. Unii saci cu buletine au fost depozitați în condiții nu tocmai corespunzătoare.

PSD, prin vocea liderului Marcel Ciolacu, a transmis că se va organiza strângerea de semnături și referendum pentru a face alegeri în Sectorul 1, după ce Clotilde Armand a pierdut iată alegerile.

PSD depusese plângere, după alegerile locale de anul trecut. Au reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR.

author avatar
Andreea Vlad