AcasăPoliticaBOMBĂ la Primăria Capitalei: Nicuşor Dan nu-şi mai poate prelua mandatul de...

BOMBĂ la Primăria Capitalei: Nicuşor Dan nu-şi mai poate prelua mandatul de edil al Bucureştiului

Nicuşor DanNoul edil al Capitalei mai are de aşteptat până să fie investit oficial în această funcţie. Nicuşor Dan s-a lovit de probleme de birocraţie şi nu-şi mai poate prelua mandatul vineri, aşa cum se aştepta şi spera iniţial.

Noul edil al Capitalei mai are de aşteptat până să fie investit oficial în această funcţie. Nicuşor Dan s-a lovit de probleme de birocraţie şi nu-şi mai poate prelua mandatul vineri, aşa cum se aştepta şi spera iniţial.

Ce s-a întâmplat? Primarul Bucureștiului și Consiliul General trebuie să fie învestiți în același timp. Dan spune că dosarul de validare a mandatelor consilierilor a fost trimis la Primăria Sectorului 1, în loc de Tribunalul București, iar astfel procedura va întârzia cu 7-10 zile.

Cel care a învins-o pe Gabriela Firea la alegerile locale a explicat chiar el birocraţia întortocheată. „Din păcate preluarea mandatului meu va mai întârzia 7-10 zile, ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm. Iată explicația: Codul Administrativ spune că Primarul General își preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General. Și Primarul și Consiliul trebuie validați anterior de instanță.

Codul Administrativ are o formulare ușor neclară asupra instanței competente pentru București: primarul și consiliul sunt validați de judecătoria în raza căreia se află circumscripția în care au avut loc alegeri.
Tribunalul București a validat mandatul meu acum câteva zile, apreciind că, întrucât nicio judecătorie de sector nu acoperă circumscripția București, competent este Tribunalul București.

Azi însă, printr-un alt complet, Tribunalul București a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1. După motivare (peste 1-2 zile), dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1. Probabil Judecătoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competență și dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal. După asta vom mai aștepta două zile pentru un eventual apel”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Dan a învins-o pe Firea la 5 procente distanţă

Nicușor Dan a fost ales primar general cu 282.631 voturi (42,81%), în timp ce Gabriela Firea a obținut 250.690 de voturi (37,97%). Cele mai puține voturi la alegerile locale din 2020 le-a luat Sebastian Constantin Popescu, candidatul Partidului Noua Românie – 826. La alegerile locale s-au prezentat 672.004 alegători în Capitală, prezența fiind de 36,76%.

author avatar
Andrei Ștefan
1.458 afisari

1 COMENTARIU

  1. A invins pe dracu,a „a invins ” prin hotie,prin fraudareq voturilor.Un tiriplici pe care-l credeam om serios,dovedit „omul” tiganilor interlopi.Deacum asa vor „invinge „trupetii mei,prin fraudarea voturilor.Dupa cum vedeti,”este oficial „,fraudarea si hotia,reguli de baza in ” Romania mea normaaaala”.Somn usor,ciocul mic,gunoiul sub pres,cu toata viteza la vale, sa inhatam si Parlamentul,meeeu.Sa vedeti atunci „Romanie normala”. Acum e la gradinita,dar creeeeste ea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger