AcasăPoliticaBOMBA din coaliţie, detonată de Orban! Ce anunț a făcut liderul PNL

BOMBA din coaliţie, detonată de Orban! Ce anunț a făcut liderul PNL

ludovic orbanBOMBA din coaliţie, anunţată de Orban! Liderul PNL a dezvăluit şi cum poate fi dezamorsată

Ludovic Orban a afirmat duminică, la Târgu Mureş, că actuala criză politică nu este dorită de români şi din acest motiv trebuie încheiată cât mai repede.

Liderul PNL a mai afirmat că şi-a îndeplinit obligaţiile constituţionale şi legale şi a convocat Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului pentru a se prezenta moţiunea, dar au fost prezenţi doar 12 membri ai BPR atât la prima, cât şi la a doua convocare, însă speră ca luni să fie prezenţi reprezentanţii tuturor formaţiunilor politice.

Orban dă vina pe Cîţu

De câteva zile, cineva a dat cu piciorul la toată munca noastră și mi se rupe inima când văd cum, în câteva săptămâni, a fost distrusă unitatea PNL și a fost aruncată în aer coaliția.

Va trebui să ne mobilizăm și să câștigăm în 25 septembrie, pentru că nu există altă soluție, suntem condamnați să câștigăm.

Doar noi putem, împreună cu cei care vor veni la Congres, să scoatem partidul din groapa în care a fost aruncat cu iresponsabilitate și să refacem șansa la o guvernare normală pentru România, care să dea românilor ceea ce merită fiecare, o guvernare performantă”, scrie Ludovic Orban.

Coaliția de guvernare este pe punctul de a se destrăma, după ce Florin Cîțu l-a demis săptămâna trecută pe ministrul justiției, Stelian Ion, iar partenerii din USR PLUS au depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului, alături de AUR.

Şeful liberalilor își încheie, totuși, postarea de pe Facebook într-o notă optimistă: „Dacă la Congresul din data de 25 septembrie va fi un vot liber și secret, PNL își va reveni și va avea capacitatea de a se pregăti serios pentru o guvernare performantă, în urma căreia să putem câștiga toate alegerile din 2024″, arată Ludovic Orban.

Ce soartă are moţiunea de cenzură?

Primul pas este prezentarea moţiunii de cenzură în Birourile Permanente Reunite, al doilea pas este comunicarea către Guvern, ulterior tot BPR stabilesc calendarul, mai precis când se citeşte şi când se dezbate şi se votează, conform procedurilor constituţionale şi regulamentare.

De la momentul în care demarează procedura, prezentarea în Birourile Permanente Reunite, în maximum cinci zile trebuie citită moţiunea şi după trei zile trebuie dezbătută şi votată”, a precizat liderul PNL.

author avatar
Andrei Ștefan
940 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger