AcasăPoliticaBomba de pe scena politică a fost aruncată! Dan Barna: "Florin Cîţu...

Bomba de pe scena politică a fost aruncată! Dan Barna: „Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS”

Dan-Barna Bomba de pe scena politică a fost aruncată! Dan Barna: "Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS"

Ruptura din coaliţia de guvernare este completă! Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS, după ce acesta l-a revocat din funcţie pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Demiterea lui Voiculescu, mărul discordiei

Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de astăzi următoarele:

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional.

A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține„, se arată într-un comunicat USR-PLUS.

Barna, pus în faţa faptului împlinit

Anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară.

Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face.

Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu„, se mai precizează în comunicatul respectiv.

author avatar
Andrei Ștefan
234 afisari

2 COMENTARII

  1. De ce mai este liber acest borfas Barna ???acel prejudiciu de peste 5 milioane de euro furati din fondurile europene nu inseamna nimic pentru DNA ? !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger