AcasăPoliticaBomba ce stă să explodeze! Alianţa PNL - USR/PLUS îl schimbă pe...

Bomba ce stă să explodeze! Alianţa PNL – USR/PLUS îl schimbă pe Orban din funcţia de premier cu Cioloş?

dacian ciolosBomba ce stă să explodeze! Alianţa PNL - USR/PLUS îl schimbă pe Orban din funcţia de premier cu Cioloş?

Finalul de an ne-ar putea aduce o mare surpriză pe scena politică: schimbarea lui Ludovic Orban cu Dacian Cioloş. Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, susține că Dacian Cioloș este o propunere de premier mai bună decât Ludovic Orban (PNL), în cazul în care USR va intra la guvernare după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

USR va intra la guvernare și va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar.

Vrem un parteneriat onest, loial de guvernare. Domnul Orban m-a dezamăgit că a mințit miercuri dimineață, când a spus niște lucruri total neadevărate, știa că sunt neadevărate. Înțeleg bătălia politică, înțeleg meciul de campanie, înțeleg de ce toată lumea atacă„, a spus deputatul USR.

Ionuț Moșteanu a explicat, apoi, de ce Dacian Cioloş ar putea fi un premier ma bun decât Orban. „Vreau să stăm la masă după alegeri, discutăm cu toții. Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a spus Moşteanu. Întrebat dacă Dacian Cioloș este mai potrivit decât Ludovic Orban pentru un viitor guvern, Moșteanu a răspuns: “Bineînțeles”.

Alianţa PNL – USR/PLUS de după alegeri nu mai este atât de sigură

Alegerea deputatului PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ a stârnit un conflict între USR PLUS și PNL în ceea ce privește votul acordat de cele două formațiuni candidaților la această funcție, acuzându-se reciproc că au contribuit la numirea lui Iordache.

Cele două partide au înaintat și sesizări de neconstituționalitate la CCR în privința procedurii parlamentare de alegere a lui Florin Iordache, social-democratul fiind votat cu majoritate simplă.

Iohannis a zis deja că-l păstrează pe Orban premier

Klaus Iohannis a respins, miercuri, ultimatumul anunțat de vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, care a spus că partidul său nu va intra la guvernare cu PNL dacă va fi premier tot Ludovic Orban.Şeful statului a lăsat de înţeles că va merge, clar, pe mâna lui Orban şi după alegerile de pe 6 decembrie.

Cioloş a mai fost premier

Dacian Cioloș a mai ocupat funcţia de prim-mistru în perioada noiembrie 2015-ianuarie 2017. Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, în toamna lui 2015, pe tehnocratul Dacian Cioloș, după demisia lui Victor Ponta în urma protestelor din cazul „Colectiv”.

author avatar
Andrei Ștefan
251 afisari

7 COMENTARII

  1. Lupta de interese economico-financiare Germania-Franta. Depinde cum vor decurge negocierile de culise Berlin-Paris !

  2. Pai Globula asta nu a arata ce poate ? Ce a facut ? Raspuns :Nimic, lui ii place lenjeria intima frantuzeasca

  3. SE BAT DOUA POVENIENTE SECURISTE ORDINARE PENTRU PRABUSIREA ROAMANIEI SI DISTRUGEREA NATIUNII ROMANE …………

  4. O, ce bucurie pe biata colonie! Schimba un prost cu alt prost. Singura calitate: tradarea de tara si slugarnicia fata de straini.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger