AcasăPoliticaBogdan Chirițoiu, uşor de DEMIS! Legea care simplifică concedierea sa, votată

Bogdan Chirițoiu, uşor de DEMIS! Legea care simplifică concedierea sa, votată

Bogdan Chirițoiu, uşor de DEMIS! Legea care simplifică concedierea sa, votată

Camera Deputaților a adoptat marți, 20 decembrie, proiectul de lege prin care mandatul conducerii Consiliului Concurenței este scurtat.

Miza modificărilor legislative făcute de PSD și PNL este demiterea lui Bogdan Chirițoiu, aflat în fruntea instituției de 13 ani.

USR și AUR s-au opus

USR și AUR s-au opus acestui proiect de lege însă fără niciun rezultat. USR acuză Coalița de guvernare, că doreşte să modifice legea Consiliului Concurenţei pentru a „scăpa” de preşedintele instituţiei şi a numi în locul acestuia „un politruc”.

Sub bagheta lui Iohannis, PSD și PNL capturează o instituție critică pentru buna funcționare a statului român. Dacă la PSD mă așteptam să folosească o lege de pe vremea lui Dragnea ca să pună mâna pe această intituție în două zile, mirarea mea vine de la PNL.

Îi întreb pe colegii de la PNL alături de care sesizasem la CCR această mizerie de lege, iar acum într-o cârdășie fără precedent cu PSD, votați acest proiect ca să puneți încă o instituție la picioarele lui Ciolacu”, a declarat liderul grupului USR, Ionuț Moșteanu.

Mandat de maxim 10 ani

Modificarea votată în Camera Deputaților constă în faptul că durata unui mandat a fost limitată la 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii, dar numai o singură dată, deci mandatul maxim va fi de 10 ani.

Președintele Consiliului Concurenței este însă la al treilea mandat, el fiind numit prima dată în 2009, pe vremea fostului președinte Traian Băsescu. Concret, dacă legea votată în Camera Deputaților va trece și de Senat și va fi promulgată de președintele Iohannis, Bogdan Chirițoiu va fi demis pentru că legea va fi aplicată retroactiv.

author avatar
Andrei Ștefan
667 afisari

8 COMENTARII

  1. Asta avea ca rezolutie sa rezolve ceva 5 ani asa ca acum se schimba la 10 ani!!! Vai de capul lor!!!

  2. Chirițoiu ăsta este unul dintre cele mai toxice personaje. El, perciunatul de isărescu și mai sunt cîțiva.

  3. este o forma de a presa Multinationale.
    Urmeaza ANRE si ANRM.
    In alta ordine de idei… Portul Constanta , ajunge la sud coreeni?

  4. Nu ca ai buhunu plini cu viermi imputiti Nu ca toata fiinta ta este imputita si mirose de la tine peste stricat Ti-e plin gaoazul de sus si cel de jos plin cu ca..cat Nu ca ai ca..cat in cap e

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger